Vlaamse knowhow tilt RTL-journaal naar hoger niveau

Vlaamse knowhow tilt RTL-journaal naar hoger niveau

Novid bouwt een indrukwekkende LED-videowall in Ultra HD voor de nieuwe nieuwsstudio van RTL.

 

Begin december gaf RTL het drukst bekeken Franstalig televisiejournaal van ons land een stevige opfrisbeurt. Mede met dank aan Novid, specialist in audiovisuele toepassingen.

 

Wouter Van Beirendonck van AV-specialist Novid werkt al lang samen met RTL voor de verhuur van televisieschermen voor diverse programma's. RTL ging bij hem te rade voor de installatie van een videowall in de nieuwe nieuwsstudio. Met deze videowall, een nieuw logo, een nieuwe website en een nieuwe app voor smartphones wil RTL zijn marktpositie versterken. "Na zeven jaar wilde RTL de 'look' van het televisiejournaal actualiseren en wilde men gebruik maken van de nieuwste technologieën", zegt Wouter Van Beirendonck. Nergens in België vind je een videowall van deze grootte met zulke hoge resolutie. Een uitdaging die hij graag opnam.  

 

De videowall die Novid ontwikkelde, bestaat uit diverse, naadloos naast elkaar gemonteerde LED-schermen in Ultra HD-kwaliteit. De tweede technische uitdaging was de boogvorm van de videowall. De schermen zijn zo gebouwd dat er een boog van bijna 90 graden is, een technisch huzarenstukje.  

 

De nieuwe nieuwsdesk staat centraal in het nieuwe decor, maar RTL wil ook sterk inzetten op interactie met de indrukwekkende videowall en dat is nu op elk moment mogelijk. Het scherm van 14 op 2 meter toont continu beelden en infografieken die desgewenst toegelicht worden door een journalist ter plaatse. Het geheel geeft zo een moderne en dynamische indruk.  

 

De nieuwe wand heeft niet enkel een esthetische functie, zegt Laurent Haulotte, directeur van de redactie bij RTL. Ook inhoudelijk kan RTL nu meer dan ooit concurreren met de journaals van Franse televisiezenders. 

Reageer

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Lees ook

Rutger Bremer: Zo organiseer je succesvolle events in minder tijd

Rutger Bremer: Zo organiseer je succesvolle events in minder tijd

Concertsector geen besmettingshaard

Concertsector geen besmettingshaard

Zo werkt de coronabarometer voor evenementen in België

Zo werkt de coronabarometer voor evenementen in België

Advertenties