Van der Maarel Sfeermeesters kleed Nationale Herdenking MH17 aan

Van der Maarel Sfeermeesters kleed Nationale Herdenking MH17 aan

Op maandag 10 november vond in Amsterdam RAI de herdenking plaats van de ramp met vlucht MH17, die op 17 juli 2014 boven Oekraïne werd neergehaald. Als uiting van respect voor de 298 slachtoffers, en als blijk van medeleven met de nabestaanden, werd er een nationale herdenkingsbijeenkomst georganiseerd die live werd uitgezonden door de NOS.  

 

In Amsterdam RAI werden met name de nabestaanden ontvangen, maar ook direct betrokkenen bij de ramp, politici, bestuurders en hoogwaardigheidsbekleders, waaronder Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander en Hare Majesteit Koningin Máxima en andere leden van het koninklijk huis.  

 

De decoratie van de ontvangstruimtes en het podium van de plechtigheid is thematisch vormgegeven door Van der Maarel Sfeermeesters uit Rijswijk, specialist in het creëren van totaalbeleving van events. Cees van der Maarel, directeur Van der Maarel Sfeermeesters en meesterbinder: "Het is een eer om een gelegenheid als deze aan te mogen kleden, maar ook een heel gevoelige en kritische uitdaging. We kozen voor een kleurrijk en gevarieerd palet aan bloemen om optimisme en kracht uit te stralen. Hiermee, en met kaarsen, een afgewogen lichtontwerp en stoffering in ronde vormen werd van de RAI een warme, sfeervolle en zeer persoonlijke omgeving gemaakt. We hadden echter het gevoel dat de decoratie van deze bijzondere gelegenheid een thema nodig had."  

 

Cees vroeg Paul Pennock van 'oil for live communication' uit Amsterdam om het plan inhoudelijk lading te geven. Pennock: "Het bestuderen van de gevolgen van de ramp riep een beeld op van overweldigende leegte. Het gat dat geslagen is door het ongeluk zal voor een ieder anders zijn, maar 'leegte' is hier een universele emotie. We wilden de nabestaanden het gevoel mee te geven dat deze dag een bijdrage zou kunnen zijn om de ontstane leegte te vullen. Op diverse plekken waren grote kaders geplaatst, die de leegte symboliseerden."

 

Van der Maarel: "We vulden de 'leegtes' met bloemen, een heel symbolische steun in de rug voor de nabestaanden. De kracht van de natuur staat voor levenskracht, voor doorgeven en overleven."  

 

Omdat de herdenking ontwikkeld is met de nabestaanden zelf, kregen ook zij de gelegenheid om zelf een bijdrage te leveren in het kader van het thema. Op twee grote wanden stonden de namen van de 298 slachtoffers, omgeven door duizenden gaatjes. Die konden door de genodigden worden gevuld met een rijke schakering aan kleurige bloemen.  

 

Het concept van 'het vullen van de leegte' is ook terug te vinden in het decor dat in het midden van de herdenkingsplechtigheid komt te staan: in een rond podium waren drie grote 'leegtes' gemaakt. Tussen de leegtes stonden 298 kaarsen, omringd door een veld van bloemen. Kinderen zetten bij het begin van de herdenking vele felgekleurde bloemen in het veld, en ook in de grote gaten, als kleine, mooie 'bouwstenen voor het vullen van de leegte'.

Reageer

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Lees ook

Zo maak je mensen enthousiast voor je event

Zo maak je mensen enthousiast voor je event

The Fungroup presenteert het Fun-Wheel 15m reuzenrad

The Fungroup presenteert het Fun-Wheel 15m reuzenrad

Zelfscan voor toegankelijkheid van festivals en evenementen

Zelfscan voor toegankelijkheid van festivals en evenementen

Advertenties