Vlucht ernstig vertraagd? Weet dat je recht hebt op een schadevergoeding

Vlucht ernstig vertraagd? Weet dat je recht hebt op een schadevergoeding

Iedere organisator van teambuildings, bedrijfsevents, congressen of beurzen in het buitenland of met deelnemers vanuit het buitenland, weet hoe vervelend het kan zijn als een vlucht ernstige vertragingen oploopt. Afspraak gemist, aansluitende vlucht is al vertrokken, agenda loopt in het honderd, ... de schade kan aanzienlijk zijn.

 

Wat veel mensen echter niet weten is dat de luchtvaartmaatschappij waarmee je vloog je in een aantal gevallen een schadevergoeding moet betalen als jouw vlucht ernstig (meer dan drie uur) vertraagd is. 

 

Sirius Legal geeft, in opdracht van eventplanner.PRO, enkele tips.

 

Op basis van een Europese verordening 261/2004 en een serie uitspraken van het Europees Hof van Justitie, heb je bij het reizen van of naar een Europese luchthaven, recht op een compensatie als je te maken krijgt met een langdurige (drie uren of meer) vertraging van een vlucht, een annulering van een vlucht of bij overboeking van een vlucht.

 

De schadevergoeding waarop je recht hebt, bedraagt 250 euro per passagier voor alle vluchten tot en met 1.500 km, 400 euro voor alle vluchten tussen de 1.500 km en 3.500 km en 600 euro voor alle andere vluchten. Het volstaat in principe dat je een klachtmailtje stuurt naar de luchtvaartmaatschappij in kwestie binnen een periode van 1 jaar na de vlucht. ...

Bron: Sirius Legal

Exclusief voor eventplanner.PRO leden

Dit artikel is exclusief voor eventplanner.PRO leden. Je las slechts een deel van het artikel. Wordt nu .PRO om verder te lezen.

  • Uitgebreide toegang tot onze database met eventbedrijven en -locaties
  • Je krijgt toegang tot exclusieve content
  • Gratis advies, EventMonitor rapporten, e-book EVENTPLANNER, ...

Kinepolis Brussel
HoHo Hoor je wat ik zeg?
Kinepolis Brussel|26 November 2020

Op zoek naar het ideale relatiegeschenk voor jouw medewerkers of klanten? Dan moet je eens heel goed luisteren.


Vond jij 2020 ook zo'n hoho-hopeloos jaar? Dat kan niet anders. Alleen al daarom verdient iedereen, van je medewerkers tot je klanten, een geweldig eindejaarsgeschenk. Wil je weten wat het is? Dan moet je eens heel goed luisteren. Elke week spreekt onze Kerstman - mét ...

Lees meer

Like Reageer

Lees ook

Advertenties

In de kijker

Nieuwsbrief

EVENTPLANNER - Kevin Van der Straeten Bestel nu!

Nieuws

Vacatures