Crowd management is niet alleen het plaatsen van hekken

Crowd management is niet alleen het plaatsen van hekken

Het in goede banen leiden van mensenmassa's bij events en tegelijk veiligheid en sfeerbeleving op hoog niveau houden, dat vereist ervaring en deskundigheid. Hoe organiseer je veilig grootschalige- en risicovolle publieksevenementen?

 

Tijdens de vakbeurs Festivak op 26 & 27 november in de Waagnatie Antwerpen kom je alles te weten over het thema crowd management. Naast diverse inhoudelijke seminaries over dit onderwerp, wordt er tevens een live opstelling getoond van een dashboard met alle informatie die organisatoren nodig hebben om belangrijke beslissingen te nemen.

 

Tijdens events verzamelen organisatoren op diverse wijzen informatie over publieksdichtheid en bezoekersstromen. Via telsystemen zie je in 1 oogopslag hoeveel bezoekers er op het terrein zijn, maar je kunt ook trends zien in relatie tot het weer of het programma. Op deze informatie kunnen berekeningen losgelaten worden om de capaciteit te berekenen of om antwoorden te geven op bepaalde vragen, zoals 'Hoeveel poorten moet ik openzetten om de bezoekersstromen niet vast te laten lopen?'.

 

Daarnaast wil je als organisator in sommige gevallen het gedrag van bezoekersgroepen beïnvloeden, zonder dat dit de sfeerbeleving belemmert. En het inzetten van beveiligers of dranghekken heeft niet altijd het gewenste effect. Er zijn diverse methodes beschikbaar die (bewezen) meer effect opleveren. Deze nemen het sociale gedrag van jouw bezoekers als uitgangspunt. Tijdens Festivak vertellen Lo Boelhouwers en Hans van Vlokhoven, adviseurs crowd management, welke aanpak werkt. Hun verhaal wordt ondersteund door Tinus Kanters, nu projectleider Living Lab sensortechnologie in Eindhoven (NL) en in het verleden zelfstandig organisator van zeer grote publieksevenementen. Daarnaast lichten partners diverse aanverwante onderwerpen toe zoals de resultaten van afgeronde en lopende fieldlabs, waarbij technische en sociale innovaties worden ingezet om de veiligheid te verhogen.

Reageer

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Lees ook

Een all-in one partner voor je online-event-boxen? Grunewald.box!

Een all-in one partner voor je online-event-boxen? Grunewald.box!

Easy2Rent voegt LED aan assortiment toe

Easy2Rent voegt LED aan assortiment toe

Nieuw initiatief nodigt noodlijdende eventsector uit voor gratis digitale marketing opleiding

Nieuw initiatief nodigt noodlijdende eventsector uit voor gratis digitale marketing opleiding

Advertenties