Salarissen eventsector omhoog door talentschaarste

Salarissen eventsector omhoog door talentschaarste

Volgens rekruteringsbureaus in de UK stijgen momenteel de salarissen in de eventsector spectaculair door het gebrek aan talent. Dat schrijft het Engelse vakblad C&IT.

 

Volgens de Engelse wervingsbureaus missen de eventprofessionals vooral ervaring om de vacatures van midden en senior niveau in te vullen. En dat is het gevolg van de crisis. Eventbureaus hebben in die periode te weinig geïnvesteerd in aanstormend talent. En dat laat zich nu voelen. Voor de crisis wierven de eventbureaus mensen aan op junior niveau, die vervolgens doorgroeiden naar meer senior functies. De jongste jaren zijn er veel minder junior profielen aangeworven en dus is de kweekvijver om talent uit te rekruteren, veel kleiner.

 

Aantal jobs stijgt snel

Het aantal rekruteringen in de eventsector is in 2014 dan ook significant gestegen. In het eerste kwartaal zochten vooral de grote eventbureaus nieuwe werknemers en dat op alle niveaus: van operationele jobs tot directeursfuncties. In het tweede kwartaal sloegen ook de kleinere bureaus opnieuw aan het rekruteren.

Reageer op dit artikel

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Lees ook

Advertenties

In de kijker

Nieuwsbrief

Nieuws

EVENTPLANNER - Kevin Van der Straeten Bestel nu!

Vacatures