Column: Chaos is goed. Net als kapotte knietjes.

Column: Chaos is goed. Net als kapotte knietjes.

Gelukkig staan steeds meer opdrachtgevers open voor een interactiever en leuker programma. Minder sprekers, meer interactie. Minder stijve zaalindelingen, een afwisselend programma, alles is bespreekbaar.

 

Toch vertonen ook veel organisatoren koudwatervrees, als ze geconfronteerd worden met het alternatieve programma-voorstel. De meest gehoorde tegenwerping is 'maar wordt het dan niet te rommelig'? En mijn reactie is (bijna) altijd: Ja! Rommelig is goed. Het gaat er nu juist om gecontroleerde chaos te creëren.

 

Waarom? Omdat chaos leidt tot nieuwe inzichten, nieuw evenwicht, beweging, interactie, ervaring. Zonder wrijving geen glas, dat is het idee.

 

Om informatie over te brengen, hoeven we niet bij elkaar te komen. Dat kan ook via de post, de email, de social media, de tamtam. De enige reden om bij elkaar te komen, is mensen iets te laten doen met die informatie. En doen is een activiteit. Kennis toepassen is een proces van de informatie leren gebruiken.

 

Jouw kinderen hebben lopen en praten ook niet geleerd, door een donderspeech van hun vader. Dat was een kwestie het nut er van leren inzien ('harder weg lopen bij papa') en het simpelweg proberen. De kapotte knieën van uw kleintje waren net zo noodzakelijk, als de chaos tijdens uw bijeenkomst. 

Reageer op dit artikel

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Lees ook

Advertenties

In de kijker

Nieuwsbrief

Nieuws

EVENTPLANNER - Kevin Van der Straeten Bestel nu!

Vacatures