Meer financiële zekerheid voor congresorganisatoren

Meer financiële zekerheid voor congresorganisatoren

Het Voorfinancierings- & Garantiefonds (VGF) geeft organisatoren van internationale, meerdaagse congressen in Nederland meer financiële zekerheid. Nieuwe voorwaarden maken het fonds toegangkelijker.

 

Het fonds helpt congresorganisatoren om opstartkosten en andere financiële risico's af te dekken tot een bedrag van € 90.000 en dient als stimulans om internationale congresinitiatieven van de grond te krijgen. Het VGF combineert twee afzonderlijke regelingen; een Voorfinancieringsregeling en een Garantstellingsregeling.

 

Nieuwe voorwaarden

Onder leiding van het nieuwe bestuur zijn de voorwaarden van het VGF versoepeld:

  • De voornaamste wijziging is dat het VGF nu voor 100% garant staat. Voorheen moest de organisator zelf een derde garantsteller vinden voor 25% van het garantiebedrag.
  • De termijn voor het indienen van een aanvraag is bijgesteld naar uiterlijk acht maanden voor aanvang van het congres. Voorheen was dat twaalf maanden.
  • De congresbegroting dient opgesteld te worden door een partij die aantoonbare ervaring heeft in het organiseren van een internationaal, meerdaags congres in plaats van de verplichting dat deze opgesteld moest worden door een Professional Congress Organiser (PCO).

Nieuw bestuur

De volgende personen zijn onlangs toegetreden tot het bestuur van het VGF:

  • Maurits van der Sluis (Amsterdam RAI) - penningmeester
  • Carola van der Hoeff (International Pharmaceutical Federation) - bestuurslid
  • Sander de Hoop (SdH Event Management) - bestuurslid
  • Professor Willem van Mechelen (VUMC) - bestuurslid  

Per 1 januari 2014 is Atty van der Schoot, voorheen secretaris van de stichting, benoemd tot Directeur VGF. Hans den Dekker (Shared Lessons Learned) is voorzitter van het VGF. En Eric Bakermans heeft namens NBTC (Nederlandse Bureau voor Toerisme & Congressen) een adviserende rol binnen het fonds.

www.vgfholland.nl

Reageer op dit artikel

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Lees ook

Advertenties

In de kijker

Nieuwsbrief

Nieuws

EVENTPLANNER - Kevin Van der Straeten Bestel nu!

Vacatures