Eventmanager in TOP 5 meest stressvolle jobs 2014

Eventmanager in TOP 5 meest stressvolle jobs 2014

Elke werknemer kampt wel eens met stress, maar sommige jobs zijn toch stressvoller dan andere. Volgens carrièrewebsite CareerCast.com staat Event Coördinator dit jaar in de TOP 5. Vorig jaar stonden de eventmanagers nog op de 6de plaats.

CareerCast.com ontwikkelde een rangschikkingssysteem, waarin verschillende jobkenmerken werden verwerkt die stress met zich mee brengen. Ieder kenmerk kreeg een aantal punten, een hoge score op een bepaald kenmerk wil zeggen dat dit een belangrijk onderdeel uitmaakt van iemands job.

De jobkenmerken waar rekening mee werd gehouden zijn: fysieke eisen, veel reizen, groeipotentieel, deadlines, openbaar werken, concurrentievermogen, eigen leven staat op het spel, leven van anderen staat op het spel, onderhevig aan omgevingsfactoren, verantwoorden tegenover publiek en confrontatie met gevaren. Dit systeem leverde een stressscore op 100 op en maakt het makkelijk om beroepen met elkaar te vergelijken.

Opvallend is dat Event Coördinator, met het organiseren van evenementen, de job met hoogste stressfactor ter wereld is als je hoge risicoberoepen zoals leger, brandweer, politie, ... buiten beschouwing houdt.

 

De TOP 10 van meest stressvolle beroepen in 2014:

 

1. Soldaat
2. Militair Generaal
3. Brandweerman
4. Piloot

5. Eventmanager

6. PR executive
7. Senior Corporate executive
8. Krant journalist
9. Politieagent
10. Taxichauffeur

Reageer

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Lees ook

eventplanner.net awards 2021? Are you ready?

eventplanner.net awards 2021? Are you ready?

Opnieuw outdoor teambuildings in Oostende

Opnieuw outdoor teambuildings in Oostende

Eindelijk perspectief voor Belgische eventsector

Eindelijk perspectief voor Belgische eventsector

Advertenties