Internet blijft een probleem voor organisatoren

Internet blijft een probleem voor organisatoren

Onderzoek onder eventplanners toont aan dat er meer duidelijkheid nodig is over internetverbindingen tijdens evenementen.

 

Uit het onderzoek, uitgevoerd door Etherlive, blijkt dat klanten onvoldoende worden geïnformeerd over wifi, ethernetverbindingen, brandbreedte, netwerksnelheid en de kosten voor internetverbindingen bij het boeken van locaties voor evenementen.

 

Van de 250 ondervraagden, afkomstig uit het bedrijfsleven en evenementenbureaus, wil 91% meer informatie over de beschikbare bandbreedte. Als reden wordt aangegeven dat organisatoren hiermee beter in staat zijn om de capaciteit van de locatie te beoordelen.

 

Het onderzoek heeft ook laten zien dat 73% van de ondervraagden graag een kwaliteitsstandaard wil zien voor het filteren van ongewenste inhoud en een garantie wil hebben dat de privacy van het netwerk voldoende is beveiligd door middel van encryptie.

 

36% van de ondervraagden zeggen dat eventlocaties te weinig kennis hebben van IT systemen om adequaat op hun wensen te kunnen ingaan. Verder wordt opgemerkt dat veel frontoffice medewerkers onvoldoende kennis hebben en veel locaties internet niet als prioriteit zien.

 

Het onderzoek laat tot slot zien dat bandbreedte moet worden meegenomen in het aanbestedingsproces om een juiste beslissing te kunnen nemen over de geschiktheid van de locatie.

 

Lees ook de column van Gerrit Heijkoop: Locaties zonder gratis WiFi moeten we terug geven aan de Romeinen

Reageer op dit artikel

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Lees ook

Advertenties

In de kijker

Nieuwsbrief

Nieuws

EVENTPLANNER - Kevin Van der Straeten Bestel nu!

Vacatures