Overleven met collega's in de natuur

Overleven met collega's in de natuur

Samen overleven in de natuur. Niets smeedt een hechtere band tussen collega's als een dergelijke ervaring. Goed nieuws: voor deze ultieme teambuilding hoef je niet te wachten tot het mooi weer wordt. In de winter wordt een survivaltocht nog uitdagender. Eén voorwaarde: zorg voor een goede begeleiding. En dat is nu net wat je bij Arnoutpietersbushcraft vindt.  

 

Arnout Pieters organiseert survivaltochten voor bedrijven. Hij weet uit ervaring: "Dit is een heel geschikt concept om het teamgevoel te versterken. In een survivaltocht breng je mensen samen met verschillende achtergronden, niveaus en meningen. Maar zij kunnen maar overleven door samen te werken en taken te delen zoals op zoek gaan naar voedsel, vuur maken, shelters bouwen, ..."

 

Arnout heeft zelf al duizenden kilometers tochten in de natuur op de teller staan. Hij maakte talloze trektochten in de wildernis in winter en zomer, klimtochten, toerskitochten en fietsreizen in de Alpen, de Himalaya, de Andes en het Arctische gebied. Daarnaast heeft deze avontuurlijke reiziger ook een missie: mensen terug dichter bij de natuur brengen. "Hoe meer mensen terug buiten komen en de natuur leren ervaren, hoe meer respect ze voor hun leefomgeving hebben", luidt zijn overtuiging. Hiermee wil hij het draagvlak voor natuurbescherming en beleving vergroten.  

 

Met Arnoutpietersbushcraft organiseert hij survival- en trektochtcursussen om mensen voor te bereiden op zelfstandige tochten in de natuur. En dus ook teambuildings voor bedrijven waarin collega's in de natuur leren hoe ze beter samenwerken. "Mijn excursies en cursussen zijn allemaal ervaringsgericht. Ik ben er van overtuigd dat mensen veel meer onthouden van ervaringen die ze opdoen dan van louter theoretische kost", ondervond hij. Survival is dan ook een heel geschikte tool voor teambuilding omdat het daar gaat over praktische technieken en kennis die je al doende leert. "Deze survivals kunnen op elk niveau gegeven worden en worden aangepast aan de wensen en ervaring van de deelnemers."

www.arnoutpietersbushcraft.be
Reageer

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Lees ook

Kursaal Oostende blikt vooruit naar state-of-the art verbouwing

Kursaal Oostende blikt vooruit naar state-of-the art verbouwing

Nieuw initiatief nodigt noodlijdende eventsector uit voor gratis digitale marketing opleiding

Nieuw initiatief nodigt noodlijdende eventsector uit voor gratis digitale marketing opleiding

Met deze argumenten krijg je (meer) budget voor jouw online events

Met deze argumenten krijg je (meer) budget voor jouw online events

Advertenties