Ahoy breidt aanzienlijk uit

Ahoy breidt aanzienlijk uit

Ahoy Rotterdam zal de komende jaren een forse uitbreiding ondergaan met een (inter)nationaal congrescentrum, muziekzaal en theater/auditorium. Daarnaast worden de Beurs- & Evenementenhallen van Ahoy gemoderniseerd en zijn in de plannen ook een bioscoop en hotel meegenomen.

 

De uitbreiding past in de gebiedsontwikkeling die burgemeester van Rotterdam Ahmed Aboutaleb onder de naam 'Hart van Zuid, plek om te blijven' plant. Ballast Nedam is het bedrijf dat met de uivoering van het plan gaat lopen. Voor Ahoy houdt het project concreet in dat er een forse uitbreiding en kwalitatieve verbetering op het programma staan. De huidige accommodatie bestaat uit het Sportpaleis (capaciteit 15.818 bezoekers), zes Beurs- & Evenementenhallen (30.000 m2) en een Congres- & Vergadercentrum (acht meeting rooms). Het nieuwe plan behelst een internationaal congrescentrum met 35 zalen, waarin tevens een theater/auditorium (capaciteit 2.750 bezoekers) en muziekzaal (capaciteit 7.000 bezoekers) op een slimme manier geïntegreerd worden. Met deze combinatie ontstaat een compact en multifunctioneel te exploiteren complex van internationale allure dat past binnen de langjarige strategie van Ahoy. Daarnaast behoren een hotel en bioscoop naast Ahoy tot de plannen.

 

Peter van der Veer, Directeur Ahoy Rotterdam, reageert enthousiast: "Na de modernisering van het Sportpaleis tussen 2009 en 2011 maakt Ahoy een nieuwe stap met het moderniseren van de Beurs- & Evenementenhallen en de bouw van een internationaal hoogstaand congrescentrum. Wat er uitspringt in dit project is de multi-inzetbaarheid van de grote zaal in het congrescentrum. Zo is het mogelijk om overdag een congres in de zaal te faciliteren om vervolgens in de avond een grote theaterproductie of een concert op de planken te hebben."

 

Planning

Het totale project wordt verspreid over twintig jaar. In de praktijk betekent de vastgestelde visie voor Ahoy dat de plannen de komende twee jaar verder worden uitgewerkt en dat daarna daadwerkelijk gestart wordt met de bouw en renovatie. De modernisering van de beurshallen 2 t/m 6 wordt als eerste aangepakt. Die fase zal eind 2018 afgerond worden. De bouw van het internationaal congrescentrum zal daarop volgen. Wanneer dat compleet gereed is, is nu nog niet exact aan te geven.

Reageer

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Lees ook

Hoe een kampvuur-gesprek organiseren?

Hoe een kampvuur-gesprek organiseren?

Oprichter cateringbedrijf Bevers & Bevers overleden

Oprichter cateringbedrijf Bevers & Bevers overleden

De Belgen zijn trots op hun evenementen, maar geraken er moeilijk

De Belgen zijn trots op hun evenementen, maar geraken er moeilijk

Advertenties