Ghelamco Arena mag geen bewegende beelden uitzenden op LED-gevel

Ghelamco Arena mag geen bewegende beelden uitzenden op LED-gevel

Op de 800 vierkante meter grote led-schermen rond de Gentse Ghelamco Arena mogen voorlopig geen bewegende beelden getoond worden.

 

"In de laatste bouwvergunning, waarin wijzigingen aan het stadion, hotel, supermarkt, kantoren, enzovoort zijn vergund, werd in de bijzondere voorwaarden het gebruik van dynamische ledverlichting voor publicitaire doeleinden uitgesloten", aldus Gents schepen Tom Balthazar (sp.a).

 

Een eerste probleem situeert zich rond het feit dat wetgeving voor publiciteit beperkt is in oppervlakte, terwijl een dergelijk grote ledwall nog nooit eerder werd gebruikt. Een tweede probleem is de mogelijk impact van bewegende beelden op het vlak van verkeersveiligheid.

 

75 dagen

Woensdag ging een eerste overleg door met Ghelamco, Philips, cvba Artevelde en de Gentse stadsdiensten. "Ik hoop dat er over enkele weken een principeakkoord bereikt wordt, het vergunnningsproces zelf duurt 75 dagen", aldus nog Balthazar.

 

Vrijdag maakte Vlaams volksvertegenwoordiger Peter Reekmans (LDD) een antwoord van ministers Hilde Crevits en Joke Schauvliege over de kwestie bekend. Daarin staat dat "de in de media aangekondigde intenties van de projectontwikkelaar op het vlak van dynamische verlichting en publicitaire boodschappen niet verenigbaar lijken met de afgeleverde bouwvergunning en de geldende wettelijke voorschriften."

 

De ministers zeggen dat de Vlaamse overheid betrokken is als adviserende overheid op vraag van de stad Gent. "Indien een regularisatieaanvraag zou worden ingediend, zal die worden beoordeeld, rekening houdend met de specifieke ligging van het stadion in de nabijheid van enkele drukke verkeersaders", aldus de ministers.

 

Bron: De Standaard 04/10 via License2Publish

Reageer op dit artikel

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Lees ook

Advertenties

In de kijker

Nieuwsbrief

Nieuws

EVENTPLANNER - Kevin Van der Straeten Bestel nu!

Vacatures