Henk Broeders nieuwe voorzitter directie Jaarbeurs

Henk Broeders nieuwe voorzitter directie Jaarbeurs

De Raad van Commissarissen van Jaarbeurs heeft Henk Broeders per 1 oktober benoemd tot voorzitter van de directie Jaarbeurs.

 

Henk Broeders geeft hiermee invulling aan deze positie die sinds mei 2013 vacant is. Henk Broeders was sinds 2005 al lid van de Raad van Commissarissen, waarvan de laatste 4 jaar in de functie van president-commissaris. Sinds juni was hij als gedelegeerd commissaris verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding van het bedrijf. 

 

Broeders brengt ruime ervaring als bestuurder mee, opgedaan bij toonaangevende organisaties. Voordat Henk Broeders de overstap maakte naar directievoorzitter Jaarbeurs was hij topman van Capgemini in Utrecht en lid van de Raad van Bestuur van Capgemini SA in Parijs. Tot vorig jaar was hij tevens lid van het dagelijks bestuur van VNO-NCW en raadslid bij de Sociaal-Economische Raad (SER). Naast zijn nieuwe functie is hij voorzitter bij ICC Nederland - onderdeel van ICC The World Business Organisation - en de Economic Board Utrecht, lid van de raad van toezicht bij TNO en voorzitter van Museum Hilversum. 

 

Als voorzitter directie is Henk Broeders eindverantwoordelijkheid voor de dagelijkse bedrijfsvoering en het klaarstomen van het bedrijf voor de komende twintig tot dertig jaar. "Ik heb Jaarbeurs de afgelopen jaren leren kennen als een heel mooi en succesvol bedrijf. De komende jaren mag er flink geïnvesteerd worden. We gaan vaart zetten achter de bouwplannen op het Jaarbeursterrein en werken aan een organisatie met een nog grotere diversiteit aan activiteiten", aldus Henk Broeders. 

 

Jaarbeurs telt ongeveer 900 medewerkers en heeft naast Utrecht ook kantoren in China en Thailand. 

Reageer op dit artikel

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Lees ook

Advertenties

In de kijker

Nieuwsbrief

EVENTPLANNER - Kevin Van der Straeten Bestel nu!

Nieuws

Vacatures