Cijfers Festival-branche voorgesteld

Cijfers Festival-branche voorgesteld

Respons presenteert voor de eerste keer de officiële branchecijfers van Nederlandse festivals. De cijfers werden voor de Vereniging van EvenementenMakers opgesteld. 

 

Naast het opstellen van de branchecijfers, brengt Respons dit jaar ook voor het eerst de Festival Monitor uit, een uitgebreide analyse van de festivalmarkt in Nederland, inclusief de ranglijst van de grootste festivals. Ben je op zoek naar cijfers over de Belgische en Nederlandse evenementensector? Dan kan je onze eigen EventMonitor gratis downloaden.

 

Harde cijfers
"De Festival Monitor laat duidelijk zien hoeveel duizenden mensen plezier beleven aan onze evenementen", schrijft Hans Ligtermoet, directeur van de VVEM. "Evenementen zijn de smeerolie van de samenleving. Zij stimuleren de sociale, culturele, sportieve en economische dynamiek. Zij zorgen voor extra ontspanning en dragen bij aan een positieve maatschappelijke ontwikkeling. Juist in deze tijd waarin iedereen praat over recessie en crisis is het goed om voor ogen te houden wat evenementen betekenen. Dat kan nu voor het eerst op basis van harde cijfers, die ons inzicht geven in de gevolgen van de conjunctuur voor de sector, ze laten ons de ontwikkeling zien op het gebied van veiligheid. Cijfers bieden de mogelijkheid om te benchmarken over een reeks van jaren, ze kunnen plannen voor gebiedsontwikkeling ondersteunen en argumenten bieden om politieke keuzes te onderbouwen of te bestrijden."

Reageer op dit artikel

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Halito!
Ontbijt-evenement in je brievenbus
Halito!|18 November 2020

Een culinaire beleving bij je online evenement? Van ontbijt, tapas, lunch, home cooking tot 3-gangen diner. Op kantoor of thuis. Al dan niet met butler (ja, echt waar)! 


Ontdek onze foodboxen: https://www.webinarbox.be/foodbox

Lees meer

Like Reageer

Lees ook

Advertenties

In de kijker

Nieuwsbrief

EVENTPLANNER - Kevin Van der Straeten Bestel nu!

Nieuws

Vacatures