16.000 woorden uit meeting sector uitgelegd

16.000 woorden uit meeting sector uitgelegd

De terminologie bij zakelijke bijeenkomsten is nu binnen handbereik dankzij het nieuwe online woordenboek van IAPCO.

 

IAPCO, de Internationale Vereniging van Professionele Congres Organisatoren, publiceerde haar eerste woordenboek in 1987, en heeft nu in samenwerking met de Gezamenlijke Tolken van de Europese Commissie het eerste woordenboek voor zakelijke bijeenkomsten gemaakt.

 

16.000 woorden

Aanvankelijk bestond het uit minder dan 700 woorden in 8 talen, maar het woordenboek wordt nu regelmatig bijgewerkt met extra talen, en bevat tegenwoordig meer dan 16.000 woorden in 15 talen. Dat zijn 1100 begrippen voor iedere taal. Naast de vertaling vind je een korte uitleg van het woord in het Engels. Het woordenboek behandelt onderwerpen zoals 'soorten meetings', 'locaties', '(technische) apparatuur', 'catering', 'media', 'pers', ...

 

De beschikbare talen zijn Engels, Frans, Duits, Spaans, Italiaans, Nederlands, Deens, Portugees, Fins, Zweeds, Grieks, Japans, Russisch, Vereenvoudigd Chinees en Traditioneel Chinees.

 

Communicatie - gesproken of geschreven - maakt uitwisseling van informatie en ideeën mogelijk, en heeft altijd een centrale rol gespeeld in een beschaafde maatschappij, en nergens is dit meer het geval dan in de meeting industrie. Er wordt een groeiend aantal internationale bijeenkomsten en congressen georganiseerd over alle onderwerpen, op elk continent. Dit woordenboek omarmt de grote verscheidenheid aan diensten, technieken en apparatuur, social media, technologie en management, en omvat het hele spectrum van de terminologie in verschillende talen, met definities die ontworpen zijn om het gebruik te harmoniseren.

www.iapco.org/definition.cfm

Bron: IAPCO

Reageer

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Lees ook

Hoe selecteer je een goed eventbureau

Hoe selecteer je een goed eventbureau

BASF kiest voor Oostende als teambuildinglocatie

BASF kiest voor Oostende als teambuildinglocatie

Geef jouw event iets extra's met entertainment

Geef jouw event iets extra's met entertainment

Advertenties