Panasonic onderzoekt voordelen Laser-projectoren

Panasonic onderzoekt voordelen Laser-projectoren

Duurzamer, betere prestaties en beter voor het milieu. LED/Laser-projectoren bieden heel wat voordelen ten opzichte van hun conventionele tegenhangers. Bovendien komen ze tegemoet aan de behoeften van professionals.

 

Een studie in opdracht van Panasonic toont de specifieke voordelen van hun LED/Laser-projectoren ten opzichte van de conventionele modellen.

 

Werking van 20.000 uur

De belangrijkste vaststelling van de studie is dat LED/Laser-projectoren over een langere levensduur en lichtsterkte beschikken. Het merendeel van de conventionele projectoren gebruikt een gloeilamp die geleidelijk haar lichtsterkte verliest. Na 1500 tot 6000 uur heeft de gloeilamp zo'n 50% van haar vermogen verloren. De gloeilamp is dan aan vervanging toe aangezien de projectie niet meer goed zichtbaar is en het risico bestaat dat de projector beschadigd raakt. De gemiddelde levensduur van een LED/Laser-projector daarentegen is zo'n 20.000 uur, en dus drie maal hoger dan die van de krachtigste conventionele projectoren. Uit de studie blijkt dat LED/Laser projectoren een lineaire vervalcurve volgen, wat betekent dat ze minder helderheid verliezen dan de klassieke projectoren, die een regressieve vervalcurve hebben.

 

Onmiddellijke projectie

Een tweede belangrijke bevinding uit het onderzoek is dat de klassieke toestellen gemiddeld twee minuten nodig hebben om op te warmen en 30 minuten om een stabiele helderheid te bereiken. Na de projectie moeten ze ook 5 minuten verbonden blijven om af te koelen. De LED/Laser projectoren van Panasonic daarentegen zijn onmiddellijk operationeel en vermijden de nadelen van traditionele projectoren, zoals de geluidshinder van de ventilator of het veroorzaken van slaperigheid door de hitte van de projector.

 

30% ecologischer

De studie toont aan dat in tegenstelling tot klassieke projectoren, LED/Laser-projectoren automatisch de helderheid aanpassen zonder verlies van kwaliteit bij de projectie. De LED/Laser-projectoren gebruiken alleen 100% van hun capaciteit als het noodzakelijk is, zoals bij een volledig wit scherm. De klassieke projectoren verbruiken 371W, dit is maar liefst 30% meer dan de LED/Laser projectoren van Panasonic. Ondanks het hogere verbruik ligt hun lichtcapaciteit nog steeds 10% lager dan dat van de LED/Laser-projectoren.

Reageer op dit artikel

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Lees ook

Advertenties

In de kijker

Nieuwsbrief

Nieuws

EVENTPLANNER - Kevin Van der Straeten Bestel nu!

Vacatures