Best vergaderen aan ronde of rechthoekige tafel?

Best vergaderen aan ronde of rechthoekige tafel?

Koning Arthur had gelijk. Mensen die aan een ronde tafel zitten halen minder makkelijk argumenten naar boven om de uitspraken van anderen te counteren en voelen zich ook makkelijker 'deel van het gezelschap'.

 

Dat blijkt uit een onderzoek van wetenschappers van de Canadese universiteiten van Alberta en British Columbia, waarover het Journal of Consumer Research bericht.

 

In het onderzoek lieten de wetenschappers groepen mensen aan ronde en rechthoekige tafels zitten en observeerden die terwijl ze naar advertenties keken. Wat bleek? Wie aan een ronde tafel zat toonde meer interesse in advertenties waarin families en vrienden werden geportretteerd, terwijl mensen aan rechthoekige tafels eerder sympathie toonden voor individuele figuren en mensen die zich aan de rand van de samenleving positioneerden.

 

Wanneer ze tegenover elkaar zitten gaan mensen ook makkelijker in de aanval, blijkt uit de studie. De manier waarop tafels worden ingezet leidt dus tot twee stijlen. Wie aan ronde tafel zit voelt zich makkelijker 'een deel van de groep'; terwijl wie aan een rechthoekige tafel zit eerder de neiging krijgt zijn unieke persoonlijkheid door te willen drukken.

 

De studie concludeert dat deze bevindingen mensen kunnen helpen wanneer ze bijvoorbeeld twijfelen over zitarrangementen bij huwelijken en vergaderingen. Je weet dus hoe je je vergaderzaal moet inrichten!

Bron: express.be

Reageer op dit artikel

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Lees ook

Advertenties

In de kijker

Nieuwsbrief

Nieuws

EVENTPLANNER - Kevin Van der Straeten Bestel nu!

Vacatures