De juiste tent voor jouw evenement

De juiste tent voor jouw evenement

Welk type tent past bij jouw evenement? Dat hangt natuurlijk af van veel factoren zoals de reden waarom je een tent nodig hebt, het aantal mensen die je wilt herbergen en de uitstraling die je beoogt. Kontent Structures uit Bodegraven verhuurt de grotere modellen tenten, de aluhallen. Welke voordelen dit model biedt en hoe je de geschikte tent kiest, zet de tentenverhuurder even op een rij.

 

Ben je op zoek naar een tent met een feestelijke uitstraling en in een kleurtje dat bij je evenement past, ga dan voor een pagodetent. Pagodetenten zijn te huur in groottes tussen 9 en 100 m² en hebben een sierlijk puntdak dat je ’s avonds kan verlichten. Ze zijn heel geschikt voor het serveren van drank en catering op festivals en evenementen, bruiloften, kleine bedrijfsfeesten en tuinfeesten.

 

Maar wil je echt je volledige feest onderbrengen in de tent, zet dan een partytent of aluhal. Heb je een grotere feestoppervlakte nodig, kies dan voor een grote aluhal. De grootte van deze tenthallen varieert tussen de 100 en 5000 m². Daarom worden ze ook wel eens tenthallen of jumbohallen genoemd. Het grote voordeel van deze tenten is dat ze geen vlakke ondergrond nodig hebben en je ze vrijwel op elke locatie kan plaatsen. Ze worden immers gebouwd met gestelde systeemvloeren en kunnen vlak geplaatst worden door middel van een onderbouw. Bovendien zijn ze windbestendig, veilig en super praktisch. De tenten kunnen met zeil, kunststof pvc of glazen wandpanelen worden geleverd. Ook het dak kan volledig doorschijnend worden gemaakt. De mogelijkheden van deze tenten zijn eindeloos: festivals, evenementen, bedrijfsfeesten, bruiloften, congressen, beurzen, concerten,…

 

Partytenten zijn eigenlijk ook aluhallen met een breedte tot ongeveer 10 meter. De lengte kan je uitbreiden met stukken van 5 meter. De metalen constructie die voor partytenten wordt gebruikt is wel minder zwaar of sterk dan die van aluhallen en zijn meer geschikt voor kleinere oppervlaktes: van 10 tot 200 m².

 

Spantenten zijn er ook voornamelijk in grote afmetingen, vanaf 400 m². Je vindt ze ook vaak op grotere evenementen. De kleuren van deze tenten geven een feestelijke sfeer. Spantenten zijn relatief goedkoop per m². In ieder geval goedkoper dan de aluhal. Dat komt omdat ze worden voorzien van een goedkopere vlondervloer. Nadeel ten opzichte van de aluhal is wel dat ze daarvoor een vlakke ondergrond nodig hebben. Bovendien zijn ze veel minder windbestendig.

 

Wil je een echte blikvanger voor je event? Ga dan voor een stretchtent. Een stretchtent is eigenlijk meer een overkapping. Je kan namelijk geen zijwanden in de tent plaatsen. Deze oplossing is relatief duur per m² ten opzichte van aluhallen en spantenten. Bij slecht weer beschermt de tent ook niet echt en ze is in mindere mate bestand tegen harde wind. Een tent voor mooi weer dus!

 

Tenslotte kan je ook kiezen voor een opblaasbare tent of dome. Minder praktisch en minder windbestendig, maar heel geschikt als blikvanger bij promotionele evenementen. Je hebt ze in verschillende kleuren, afmetingen en samenstellingen.

 

Kies altijd voor een kwalitatiever verhuurder voor het huren van een tent voor je evenement!

 

 

 

 

Pagodetenten

Partytenten

Aluhallen

Spantenten

Stretchtenten

Domes

Kosten

Hoog

Normaal

Normaal

Laag

Hoog

Hoog

Formaat

9 -
100 M2

25 –
200 M2

100 – 5.000 M2

400 –
5.000 M2

10 -
300 M2

10 -
200 M2

Uitstraling

Feestelijk

Feestelijk - Chique

Chique -Ruimtelijk

Feestelijk -Kleurrijk

Blikvanger - Chique

Blikvanger- Opvallend

Vrije overspanning

Ja

Ja

Ja

Nee

Nee

Ja

Scheerlijnen

Nee

Nee

Nee

Ja

Ja

Soms

Windbestendigheid

Goed

Goed

Zeer goed

Normaal 

Slecht

Slecht

 

 

 

 

Meer info over de voordelen van aluhallen:

www.tentenverhuur.nl
Reageer

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Lees ook

Geheimen van veiligheid voor grote evenementen

Geheimen van veiligheid voor grote evenementen

8 out of the box meeting locaties

8 out of the box meeting locaties

Altijd als eerste op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen bij al je eventleveranciers en -locaties

Altijd als eerste op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen bij al je eventleveranciers en -locaties

Advertenties