10 geniale event presentaties

10 geniale event presentaties

Blogger Julius Solaris heeft een lijst samengesteld met 10 inspirerende presentaties op Slideshare die elke eventprofessional gezien moet hebben.

 

Slideshare is een vaak miskende bron van ijzersterke content. Als je sociale media gebruikt om je professionele vaardigheden te verbeteren, dan is Slideshare de place-to-be om nuttige content terug te vinden. Slides (tenminste de goede) zijn een extreem krachtig medium, dankzij de synergie van de beelden en woorden.

 

1. Hoe jouw evenement een super boost geven?

Deze presentatie is van Hugh MacLeod, alias Gapingvoid. MacLeod is de populairste cartoonist wat betreft Internet en sociale media.

 

 

 

2. Fascinerende event marketingstatistieken

Hubspot heeft de volgende slides gevuld met buitengewoon interessante statistieken betreffende evenementenmarketing. Sterk zijn de verschillende perspectieven zoals B2B vs. B2C vs. 'non profit'. Een interessant werkstuk, nog steeds heel relevant.

 

 

 

3. Hoe een goede RFP schrijven voor de mobiele app voor jouw evenement?

Heel mooie presentatie door Stefania Conti-Vecchi alias Eventagist. Ze heeft een heleboel tips voor het schrijven van een effectieve RFP voor de mobiele app voor jouw evenement samengebracht. Deze heeft ze op IMEX America 2012 gepresenteerd.

 

 

 

4. Fundraising evenementen en sociale media, hoe #winnen

Jonathan Waddingham van JustGiving, het meest populaire fundraisingplatform op het net, heeft deze fantastische slides gemaakt. Er is een heleboel reclame voor zijn product in deze presentatie (natuurlijk) maar ook heel effectieve tips over het gebruiken van sociale media om jouw fundraising te promoten.

 

 

 

5. Hoe hotels sociale media kunnen gebruiken om eventplanners aan te trekken

Deze is van Julius Solaris zelf. Het doel van deze presentatie was hoteliers te overtuigen de taal van eventplanners te leren spreken. Thema's zoals klantenservice, locatiegebaseerde marketing en video worden steeds belangrijker voor de interactie tussen de hotelier en een evenementenorganisator. Deze presentatie is een handige gids.

 

 

 

6. Evenementen gebruiken als content marketing

Als je evenementen plant en niet weet wie Jeff Hurt is, moet je dringend een beetje research doen. Hij schrijft gewoonlijk voor meetingplanners. 

 

 

 

7. 21 manieren om jouw evenement een boost te geven

Heel gave presentatie van Cyriel Kortleven. Hij is een top-MC. De nadruk hier ligt op het aanwakkeren van het engagement of jouw publiek. Cyriel deelt praktische tips die door iedereen gebruikt kunnen worden om de ervaring van het publiek te verbeteren.

 

 

 

8. Content marketing voor evenementen

Een interessant perspectief van Joe Pulizzi van het Content Marketing Institute. Door zijn eigen case-studie te bekijken deelt hij effectieve tactieken om ticketverkoop te stimuleren.

 

 

 

9. Sociale media voor exposanten

Er is een groeiend probleem met exposanten op beurzen en sociale media: te veel geroep. Ook hashtag hijacking is een plaag aan het worden. Deze presentatie is bijzonder behulpzaam om dit euvel te verhelpen.

 

 

 

10. 10 Evenemententrends voor 2013

Deze plaatste we al eerder, maar hoort zeker in dit rijtje thuis. Vooral omdat de presentatie al meer dan 70.000 nieuwsgierigen lokte in amper 3 maanden!

 

Bron: eventmanagerblog.com

Reageer

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Lees ook

Concertzaal Het Depot breidt uit met nachtclub en congressen

Concertzaal Het Depot breidt uit met nachtclub en congressen

Event professionals hebben er vertrouwen in

Event professionals hebben er vertrouwen in

Hoe maak je vergaderen leuk? 8 tips voor de volgende meeting

Hoe maak je vergaderen leuk? 8 tips voor de volgende meeting

Advertenties