Waarom we 2 oren hebben en slechts 1 mond...

Waarom we 2 oren hebben en slechts 1 mond...

"Er wordt niet goed gecommuniceerd in ons bedrijf..." Waarschijnlijk is deze uitspraak meer dan herkenbaar. Maar kunnen we er ook iets aan doen? We hebben allemaal leren fietsen, leren lezen en schrijven, maar hebben we ooit geleerd om duidelijk en efficiënt te communiceren?

 

 

Waarom hebben we 2 oren? Omdat luisteren zo belangrijk is. Vaak zijn we te veel met ons eigen verhaal bezig en hebben we weinig aandacht voor wat de andere zegt. Dit is het ideale uitgangspunt voor conflicten en misverstanden. Actief luisteren, hoe doe je dat nu eigenlijk en vooral wat brengt het op?

 

Door actief te luisteren naar je gesprekspartner:

  • Vermijd je misverstanden
  • Leer je de andere beter kennen
  • Ontdek je precies welke weerstand er is
  • Kan je makkelijker een akkoord sluiten
  • Zorg je voor betere relaties

Onze mond kunnen we in dit proces dan weer gebruiken om open vragen te stellen. Vragen die beginnen met wie, wat, waar, wanneer, waarom en hoe leiden tot efficiëntere communicatie.

 

Maak nooit veronderstellingen. Door vragen te (blijven) stellen, kom je precies te weten wat er leeft bij de andere. Zo worden al veel misverstanden vermeden.

 

Deze basisregels rond Communicatie komen op een interactieve manier aan bod in de dynamische workshop 'Waarom we 2 oren hebben en slechts 1 mond' met expert Frederik Imbo. Het sterke is dat hij hierbij vertrekt van verrassende en vaak grappige fragmenten uit bekende televisieseries. Maar Frederik gaat nog een stap verder en hij doet ons nadenken. Tal van herkenbare situaties vormen een eyeopener die ons stimuleren om bewuster om te gaan met onze gesprekspartners.

 

 

'Waarom we 2 oren hebben en slechts 1 mond' is een workshop die niemand onberoerd laat. Het is een must voor iedereen die beter, bewuster en vooral effectiever wil communiceren. Deze interactieve workshop werd trouwens reeds door meer dan duizend enthousiaste deelnemers gevolgd.

www.imboorling.be

Reageer op dit artikel

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Lees ook

Advertenties

In de kijker

Nieuwsbrief

EVENTPLANNER - Kevin Van der Straeten Bestel nu!

Nieuws

Vacatures