Fuivende studenten drinken zonder het te weten hele avond bier zonder alcohol

Fuivende studenten drinken zonder het te weten hele avond bier zonder alcohol

Begin maart organiseerde de Leuvense faculteitskring Ekonomika een fuif waar gratis bier werd geserveerd. Wat de fuivende studenten echter niet wisten, was dat ze de hele avond alcoholvrij bier dronken.


Ze participeerden zo aan een experiment van de Belgische Vereniging voor Alcohol- en andere Drugproblemen (VAD) om aan te tonen dat feesten ook kan zonder alcohol.

 

Benieuwd
"We deden graag mee aan de actie van VAD want we waren zelf benieuwd naar de afloop. Het grappige was dat veel studenten helemaal niets door hadden en verbaasd reageerden toen werd onthuld dat er alleen maar alcoholvrij bier geschonken werd", zegt Thomas Devroe, preses van Ekonomika in de Dagkrant van de KU Leuven. Het experiment van VAD was volgens Devroe dus best geslaagd.

 

Campagne
Het experiment was de start van een bewustmakingscampagne van VAD en De Druglijn rond studenten en alcoholgebruik. De KU Leuven en Leuvense Overkoepelende Kringorganisatie steunen de campagne. LOKO roept de fakbars onder meer op geen bier meer te schenken aan dronken studenten. Volgens VAD zijn studenten allerminst allemaal zware drinkers, maar kampt een minderheid met problemen.

Bron: HLN 21/03 via License2Publish

Reageer op dit artikel

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Lees ook

Advertenties

In de kijker

Nieuwsbrief

EVENTPLANNER - Kevin Van der Straeten Bestel nu!

Nieuws

Vacatures