5 redenen waarom je Pinterest niet moet inzetten bij je volgende evenement5 redenen waarom je Pinterest niet moet inzetten bij je volgende evenementcolumn


Heb je al gehoord van de laatste Social Media hype? Het digitale prikbord Pinterest groeit dagelijks met astronomische cijfers. In deze post 5 redenen waarom je geen tijd hoeft te besteden aan Pinterest voor jou volgende evenement.

 

Mocht je nog nooit op Pinterest gekeken hebben, onderaan dit artikel lees je hoe je een uitnodiging kunt krijgen.

 

1. 'Zoekverkeer is niet belangrijk voor mijn event'

Voor besloten evenementen is de vindbaarheid in Google vaak niet relevant. Je kunt de genodigden immers direct benaderen via post, e-mail of SMS.


Het is een feit dat Pinterest een bizar grote bijdrage levert aan je positie in Google. Iedere 'pin' is immers openbaar en dus een 'externe link' naar jouw webpagina. Interessante content is met slechts een klik te 're-pinnen', wat je iedere keer een extra link oplevert. Google zet websites met veel externe links hoger in de zoekresultaten.

 

2. 'Op mijn evenement is niets leuks te zien'

Wat is er eigenlijk allemaal te zien op jouw evenement? Een mooie locatie, bijzondere catering, bekende sprekers, gave artiesten of een boeiend publiek?


Als je toch geen aandacht hebt besteed aan deze zaken, dan is Pinterest niet geschikt voor jouw evenement. Pinterest is namelijk een 'visuele snoepwinkel': het draait alleen maar om plaatjes en video. Op een hele heldere en intuïtieve manier krijgt jouw evenement een eigen gezicht.

 

3. 'Mijn bezoekers houden niet van voorpret'

Mensen hebben steeds minder tijd en aandacht. Als jouw doelgroep er toch geen tijd voor heeft, zou ik ze ook niet lekker maken met de fantastische dingen die ze te wachten staan op jouw evenement. Een visuele 'eventguide' op Pinterest, zoals SXSW gemaakt heeft, is voor jou dan niet relevant.

 

4. 'Ik geloof niet in de kracht van Sociale Netwerken'

Misschien vind jij het wel veel handiger om zelf direct met je doelgroep te communiceren. Waarom zou je bezoekers jou hiermee laten helpen? Stel je voor dat ze al die mooie plaatjes, foto's en videos van jouw evenement zouden delen op Pinterest, Facebook en Twitter? Je zou het zomaar eens druk kunnen krijgen op je evenement!

 

5. 'Ik wil wel, maar ik heb nog geen Pinterest account'

Kijk! Dat is iets waar ik je mee kan helpen. Stuur een e-mail naar pinterest@hcibs.eu en ik stuur je persoonlijk een uitnodiging.

 

Leuk om te merken dat dit hele artikel hebt uitgelezen. Welke kansen zie jij zelf nog voor Pinterest en Evenementen? Ik lees je bevindingen graag hieronder!


15-03-2012 - by Gerrit Heijkoop

Comments

Meld je hier aan om te reagerenLees ook

Eerste liveshows The Voice van Vlaanderen een succes Eerste liveshows The Voice van Vlaanderen een succes
Eccentric kiest voor stijl met De Boer Eccentric kiest voor stijl met De Boer
Primeur: Mega Eventbeurs - Festivak en AEB tegelijkertijd in Nekkerhal Primeur: Mega Eventbeurs - Festivak en AEB tegelijkertijd in Nekkerhal
Advertenties

In de kijker

Rederij Friendship

Rederij Friendship

Vergaderen, lunchen of dineren in alle luxe? Dat kan aan boord van onze high-end design salonboot.

Nieuwsbrief


Ontdek de nieuwsbrief

Nieuws

EVENTS - Kevin Van der StraetenBestel nu!

Weer

 • Vandaag
 • Morgen
 • Donderdag
Meer weer

Vacatures

 1. 23-05 Account Manager
  ECC Leiden
  Zuid-Holland
 2. 18-05 Junior account
  MaisonRouge
  Oost-Vlaanderen
 3. 18-05 Planningsmedewerker
  MaisonRouge
  Vlaams-Brabant [+Brussel]