Politie maakte 'zware fouten' bij Loveparade

Politie maakte 'zware fouten' bij Loveparade

De politie heeft vorig jaar bij de Loveparade ernstige fouten gemaakt. Dat blijkt volgens het Duitse weekblad Der Spiegel uit een rapport van het Openbaar Ministerie.

 

Bij de chaos die tijdens het festival ontstond kwamen uiteindelijk 21 mensen om het leven, onder wie een Nederlander. Honderden mensen raakten gewond.

 

Volgens de onderzoekers waren voor de beveiliging bij de toegang tot het festivalterrein maar tweehonderd agenten ingepland, die elkaar bovendien in de middag moesten aflossen. Deze wisseling van de wacht, die oorspronkelijk niet voorzien was, werd volgens Der Spiegel noodzakelijk doordat het ministerie van binnenlandse zaken van Noordrijn-Westfalen enkele weken eerder had beslist dat agenten niet meer dan twaalf uur achtereen mochten werken. De wisseling had plaats juist op het moment dat vele bezoekers bij de nauwe tunnel naar het festivalterrein in het nauw kwamen. 

 

De politie kampte volgens het OM ook met grotere communicatieproblemen dan tot nog toe bekend was. Radioapparatuur viel om de haverklap uit en ook het mobiele telefoonverkeer gaf door de grote drukte problemen, terwijl de mobieltjes van de agenten voorrang hadden kunnen krijgen op het netwerk.

 

Het ministerie van Binnenlandse Zaken van de deelstaat Noordrijn-Westfalen wilde niet ingaan op de uitgelekte conclusies. Het onderzoek loopt nog.

Bron: NRC, pow, Telegraaf

Reageer op dit artikel

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Lees ook

Advertenties

In de kijker

Nieuwsbrief

EVENTPLANNER - Kevin Van der Straeten Bestel nu!

Nieuws

Vacatures