Youtube lanceert livestreaming voor events

Youtube lanceert livestreaming voor events

Youtube is, met meer dan 2 biljoen views per dag, de place-to-be om je eventvideo's te posten. Voortaan kunnen evenementen ook live uitgezonden worden via de website.

 

Op de officiële Youtube blog staat te lezen dat de site start met het uitrollen van Youtube Live, een nieuwe platform dat live streaming van evenementen mogelijk maakt. Momenteel is de beta versie enkel beschikbaar voor geselecteerde partners, maar Youtube maakt zich sterk de dienst binnen enkele maanden naar duizenden organisatoren te kunnen uitrollen.

 

De mogelijkheden voor livestreaming zijn enorm. Denk aan persconferenties, concerten, product lanceringen, ... De technologie op zich is natuurlijk niet nieuw en live streaming wordt reeds succesvol ingezet op heel wat evenementen, maar Youtube Live zou het gebruik van live video wel eens een serieuze boost kunnen geven. Het enorme bereik van de populairste videosite ter wereld en de vertrouwde interface maken het extra interessant.

 

Verder is het de bedoeling dat kijkers via de reactiefunctie betrokken worden bij de live-uitzendingen. Er komt ook een aparte Live-pagina waarop geplande livestreams te raadplegen zijn. Gebruikers kunnen die dan desgewenst toevoegen aan een persoonlijke kalender.

 

Waarom livestreamen?

Met livestreaming kunnen genodigden die niet aanwezig kunnen zijn, je evenement toch 'virtueel' meebeleven. Livestreaming kan bijvoorbeeld een heel interessant idee zijn wanneer je doelgroep erg verspreid is en het organisatorisch onmogelijk is om alle gasten binnen korte tijd bij elkaar te krijgen. Verder bouw je niet alleen een groter bereik op, maar ben je meteen ook minder afhankelijk van andere media. Je hoeft echter niet bang te zijn dat al je genodigden zullen wegblijven en je event via de stream gaan volgen. Er gaat niets boven de beleving en de persoonlijke contacten op een echt event.

 

Hoe krijg ik Youtube Live?

Jezelf aanmelden voor de beta van Youtube Live is niet mogelijk, maar Youtube raadt gebruikers die interesse hebben aan hun Youtube channel actief te blijven gebruiken om als eerste een uitnodiging te ontvangen. In tussentijd kan je beroep doen op alternatieven als Ustream. Wil je meer controle over de streming van je evenement? Doe dan beroep op een streaming specialist.

Reageer op dit artikel

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Lees ook

Advertenties

In de kijker

Nieuwsbrief

EVENTPLANNER - Kevin Van der Straeten Bestel nu!

Nieuws

Vacatures