Vrouwen plassen voortaan rechtstaand op evenementen

Vrouwen plassen voortaan rechtstaand op evenementen

Na de plastuit is er een tweede manier gevonden om vrouwen rechtopstaand te laten plassen. De Misswizz, uitgevonden door een studente product- ontwikkeling, is een mobiel urinoir voor evenementen met grotere en langere opvangtuit.

 

Op festivals en andere evenementen is het geen lachertje om als vrouw naar toilet te hollen. Ze moeten vaak lange wachtrijen doorstaan, betalen, vuile deurklinken aanraken, en op de koop toe op een vieze bril gaan zitten. Daardoor komen heel wat vrouwen in de verleiding om wild te plassen.

 

Voor heren bestaan er op de markt al mobiele urinoirs in kunststof. De MissWizz is de vrouwelijke tegenpool van deze gekende urinoirs, maar dan aangepast aan de fysiek van vrouwen met verschillende lengtes en kledingstijlen.

 

Procedure

Ellen Lejeune, een studenten van de Artesis Hogeschool Antwerpen, bedacht de vrouwelijke urinoir. Vrouwen moeten dus simpelweg hun broek laten zakken of hun rok omhoog trekken en over het urinoir heen schuiven. Vervolgens kunnen ze rechtstaand in het tuitje plassen.

 

Semi-staande houding

De MissWizz is, volgens de bedenkster, een mobiele verhuurunit bestaande uit 3 vrouwenurinoirs. De vrouwen kunnen het urinoir gebruiken in een semi-staande houding. Het urinoir is op een vaste hoogte gemonteerd en is voorzien van een opstapje voor kleinere vrouwen. Grotere vrouwen zullen bij gebruik hun voeten naast het opstapje positioneren en de reflex hebben om iets dieper door de knieën te gaan. Door alle lichaamscontact te minimaliseren draagt deze urinoir bij tot een hygiënischer en comfortabeler gebruik.

 

Festivals

De unit functioneert zonder water en kan dus overal geplaatst worden. Het urinoir kan gebruikt worden op zowel stedelijke als landelijke evenementen en festivals van allerlei soorten. Verder heeft de unit een centrale opvangtank met een inhoud van 300 liter, wat goed is voor tussen de 750 tot 1000 plasbeurten. Er is ook de optie om door een extern afvoerpunt de inhoud rechtstreeks te laten aflopen in een nabijgelegen riolering zoals bij de klassieke sanitair voor evenementen.

Bron: HLN 15/04 via License2Publish

Reageer op dit artikel

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Lees ook

Advertenties

In de kijker

Nieuwsbrief

EVENTPLANNER - Kevin Van der Straeten Bestel nu!

Nieuws

Vacatures