Primeur: 100% biologisch afbreekbare jetons

Primeur: 100% biologisch afbreekbare jetons

B-token, de producent van gepersonaliseerde jetons uit Retie (B), pakt uit met een absolute wereldprimeur. Als allereerste bedrijf ter wereld start b-token met de productie van 100% biologisch afbreekbare jetons voor evenementen.

 

"Onze jetons zijn vervaardigd uit een bioplastic op basis van zetmeel afkomstig uit aardappelschillen", zegt zaakvoerster Nathalie Breugelmans. "Ze worden gemaakt met natuurlijke en hernieuwbare grondstoffen. Onze eco-tokens zijn dan ook 100% biologisch afbreekbaar in de natuur. Een prestatie die geen enkel bedrijf ons nadoet."

 

"Het idee voor onze eco-token ontstond op een evenementenbeurs", vertelt Breugelmans. "We hebben ons daar laten inspireren door een bedrijf dat ecologische drinkbekers op de markt brengt."

 

"Het grote voordeel van dit systeem, naast het feit dat het een zeer milieuvriendelijk product is, is dat ons product vervaardigd wordt uit biologische afvalstoffen. Die aardappelschillen zouden anders gewoon weggegooid worden. Op deze manier moeten we geen bruikbaar voedsel verkwisten om ons product te produceren. In een wereld waarin mensen honger lijden zou dat een beetje cynisch zijn.

 

Biologisch afbreekbaar

De eco-tokens zijn ook 100% biologisch afbreekbaar in de natuur. "We staan aan de start van een nieuw festivalseizoen", zegt Breugelmans. "Ook jetons blijven achter op festivalweides en zorgen vaak voor langdurige vervuiling. Met onze eco-tokens is dit probleem verleden tijd. Voortaan ruimt Moeder Natuur de rommel op. Met de hulp van regen, UV, zuurstof en bacteriën, breken onze eco-tokens volledig af tot CO², water en biomassa. Kortom natuurlijke meststoffen voor planten. En je moet geen angst hebben dat de jetons afbreken zonder dat je het wil, want bij gebrek aan een van deze vier voorwaarden zullen de jetons niet vergaan. De jetons zijn dus, indien gewenst, perfect herbruikbaar. Als je ze netjes opbergt, zullen ze niet vergaan. Op die manier zijn onze eco-tokens een perfect alternatief voor papieren bonnen. Ze zijn door hun samenstelling onschadelijk voor het milieu en door hun herbruikbaarheid goedkoper dan papieren bonnen."

Reageer op dit artikel

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Lees ook

Advertenties

In de kijker

Nieuwsbrief

Nieuws

EVENTPLANNER - Kevin Van der Straeten Bestel nu!

Vacatures