Kerstfeestje op het werk? Laat de baas thuis

Kerstfeestje op het werk? Laat de baas thuis

Veel werknemers willen niet dat hun baas naar het kerstfeestje op het werk komt. De vrees bestaat dat hij of zij de pret zal drukken.

 

De rondvraag, opgezet door een Britse restaurantketen, geeft aan dat 1 werknemer op 3 een kerstfeestje met de baas niet ziet zitten. 1 op 5 wil dat deze onder geen beding het personeelsfeestje bijwoont. 27 procent vreest dat ze hun kritiek niet kunnen inslikken en hun ongenoegen eruit floepen. 1 op 3 gelooft dat ze minder plezier zullen maken. 1 op 8 vreest handtastelijkheden, 1 procent heeft zelfs al ontslag aangeboden na dergelijke feestjes.

 

Rekening betalen

"Een kantoorfeestje moet net plezierig zijn en dient om het harde werk en de inzet van het personeel gedurende het hele jaar te vieren", vindt Darell Wade, directeur van de keten. "Bazen die meevieren, moeten het personeel geven wat ze willen: een mix van levendige sfeer, heerlijk eten en lekkere drankjes. Meer dan de helft heeft er trouwens niets op tegen dat de baas langs komt, al was het maar om de rekening achteraf te betalen".

Bron: HLN via License2Publish

Reageer op dit artikel

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Otto Wijnen [Otto Wijnen Speaker & Coach]
Expert|2010-12-13 - 11:45u

Het lijkt me dat Darell Wade zich eens achter de oren mag krabben: bij een gezond bedrijf ben je als team aan het werk en vier je als team feest. Blijkbaar is de afstand tussen 'baas' en medewerkers hier veel te groot om het leuk te hebben. Als ik hem was zou ik dit jaar inderdaad weg blijven en in januari starten met het verkleinen van die afstand. Misschien dat hij dan volgend jaar wel welkom is?

Lees ook

Advertenties

In de kijker

Nieuwsbrief

Nieuws

EVENTPLANNER - Kevin Van der Straeten Bestel nu!

Vacatures