10 bizarre redenen om een concert af te blazen

10 bizarre redenen om een concert af te blazen

Vorige week moesten de Kings of Leon hun concert nog afblazen omdat duivenuitwerpselen het podium te veel besmeurden. Van stage gekakt worden mag dan pijnlijk zijn, ze zijn niet de enigen die om een zeer bizarre reden hun concert moesten staken.

 

De redactie van de krant Het Laatste Nieuws maakte een TOP 10 met de meest bizarre redenen waarom concerten ooit werden afgeblazen.

 

1. David Bowie

Van het podium gekogeld worden, tot daar aan toe. David Bowie moest in 2004 een optreden in Noorwegen echter stopzetten omdat hij een lolly in zijn oog kreeg. Het concert werd afgeblazen terwijl de popster medische verzorging kreeg.

 

2. So Solid Crew

In november 2001 kreeg So Solid Crew, een Brits urban-collectief, een goeie reden om het voor bekeken te houden tijdens een show in de Astoria in Londen. Gewapende mannen in het publiek openden het vuur. De groep was zo aangedaan dat niet alleen de show zelf, maar ook heel wat volgende tourdata werden afgeblazen.

 

3. Oasis

Tijdens een concert in Toronto wordt Oasis-gitarist Noel Gallagher door een gesjeesde concertganger gewoon van het podium geduwd. Slecht voor het ego van het oudste Oasis-broertje, en jammer voor het publiek: het concert was meteen gedaan.

 

4. 50 Cent

Liefst 1,2 miljoen euro hadden de organisatoren van het Britse Reading Festival in 2004 veil voor de Amerikaanse rapper. Het publiek was iets minder enthousiast: 50 Cent en zijn crew werden getrakteerd op een regen van flessen, blikjes, rollen wc-papier en andere projectielen. 'Fiddy' en co doorstonden de storm 15 minuten lang - niet toevallig precies de minimumtijd die een artiest moet 'presteren' om betaald te worden.

 

5. Morrissey

Geen regen van projectielen voor Morrissey tijdens een recent concert in Liverpool, één pint bier volstond. De voormalige Smiths-frontman trapte het boos af toen hij in november vorig jaar een bierglas tegen zijn hoofd kreeg.

 

6. Fuji Rock Festival

Dat noemen ze dan een geval van overmacht: het Japanse Fuji Rock Festival werd in 1997 na één dag geannuleerd omdat er een tyfoon voorbijraasde. Maar ere wie ere toekomt: op de eerste dag speelden headliners Red Hot Chili Peppers gewoon hun set, ondanks de tropische storm.

 

7. The Flaming Lips

Dubbele tegenslag voor de Flaming Lips toen ze in 2006 in Brighton concerteerden. Eerst werden de laptop en camera van zanger Wayne Coyne gejat uit de kleedkamer van de groep, daarna kreeg een meisje vooraan in het publiek een epileptische aanval - de show werd stopgezet terwijl het meisje verzorging kreeg.

 

8. Metallica

Frontman James Hetfield werd in allerijl naar het ziekenhuis afgevoerd toen hij in het gezicht werd geraakt door het vuurwerk van de groep, tijdens een optreden in het Canadese Montreal in 1992. Hij hield tweede- en derdegraads brandwonden aan het incident over.

 

9. The Rolling Stones Rolling

Stones-gitarist Keith Richards werd eveneens het slachtoffer van podiumproblemen, en dat tijdens de eerste Amerikaanse tour van de Stones in 1965. Hij kreeg een elektrische schok toen zijn gitaarsnaren een ongeaarde microfoon raakten. Dokters vreesden voor zijn leven, maar zoals gebruikelijk bij Richards was hij een uur na de somberste prognoses alweer te been.

 

10. Roisin Murphy

Voormalige Moloko-zangeres Roisin Murphy liet zich een beetje meeslepen tijdens een concert in Moskou: terwijl ze stond te headbangen op een liedje, slaagde ze erin om haar oog tegen een stoel te rammen. Toen er bloed uit haar oog begon te lopen, werd het concert gestaakt - Murphy vloog in allerijl terug naar het Verenigd Koninkrijk voor dokterszorgen.

Bron: HLN

Reageer op dit artikel

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Lees ook

Advertenties

In de kijker

Nieuwsbrief

EVENTPLANNER - Kevin Van der Straeten Bestel nu!

Nieuws

Vacatures