Organisatoren geschokt over ramp Love Parade

Organisatoren geschokt over ramp Love Parade

De gebeurtenissen op de Love Parade in Duisburg hebben grote indruk gemaakt op de organisatoren van dansevenementen in Nederland en België.

 

Brian Bout, directeur van UDC Events, spreekt van een drama. Zijn bedrijf organiseert in augustus voor de zestiende keer Dance Valley. Bout zegt nadrukkelijk dat hij de feiten en omstandigheden niet goed kent. Maar hij vind het onbegrijpelijk dat er meer dan een miljoen mensen door een in- en uitgang van 20 meter breed moesten. ''Bij Dance Valley maken wij op ongeveer zestigduizend bezoekers gebruik van ten minste twee gescheiden in- en uitgangen met een breedte van telkens 25 meter.''

 

ID&T

Jeroen Jansen, directeur van ID&T, is ook geschokt. Hij organiseert onder andere Mysteryland in de Haarlemmermeer. Hij acht de kans klein dat een ramp zoals in Duisburg in Nederland kan gebeuren. ''De regels in Nederland zijn streng en we oefenen in de Haarlemmermeer bijvoorbeeld rampenscenario's met de gemeente'', aldus Jansen.

 

Hij vindt dat een gratis evenement zoals in Duisburg niet te vergelijken is met een groot dance-evenement in Nederland. ''Wij weten precies hoeveel mensen we kunnen verwachten, we kennen iedere graspol op de terreinen waar we zijn en kunnen hierdoor goed reguleren.'' Jansen denkt dat de organisatie in Duisburg geen idee had hoeveel mensen ze kon verwachten en hoeveel mensen er uiteindelijk op het terrein waren.

 

City Parade Brussel

Het team achter de City Parade betuigt in een persbericht haar medeleven met de nabestaanden van de slachtoffers in Duisburg. De organisatie verduidelijkt dat de Parade zal plaatsvinden in een gesloten traject, zodat de toegang geweigerd kan worden wanneer de toestroom van het publiek te groot is. "De City Parade is een evenement dat zeer nauw samenwerkt met onder meer de veiligheidsdiensten van de stad, de politie, de brandweer en het Rode Kruis", aldus organisator Claude Van Cools. "Niets wordt aan het toeval overgelaten. De veiligheidsdiensten van de hoofdstad hebben veel ervaring met grote evenementen, ze kunnen een uitstekend verloop van de festiviteiten garanderen." Elk deel van het traject is goedgekeurd door professionals, aldus de organisatoren nog. Het terrein beschikt in geval van een massale evacuatie over veel (uitbreidbare) nooduitgangen. Een politiehelikopter controleert het evenement en kan op elk ogenblik problemen signaleren.

 

Lees ook: 19 mensen verpletterd bij Love Parade

Bron: HLN, ANP, Nu.nl, Standaard, ...

Reageer op dit artikel

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Lees ook

Advertenties

In de kijker

Nieuwsbrief

EVENTPLANNER - Kevin Van der Straeten Bestel nu!

Nieuws

Vacatures