Charter tegen gehoorschade bij muziekevenementen

Charter tegen gehoorschade bij muziekevenementen

Organisatoren van muziek- evenementen willen niet op de overheid wachten om nu actie te ondernemen tegen gehoorschade bij concerten en ondertekenen hierom een charter.

 

Met het ondertekenen van het charter verbinden festival- en concertorganisatoren samen met de verantwoordelijken van concertzalen en met de steun van zowel artiesten als hun entourage en technici, zich tot een realistische regelgeving omtrent het maximum toegelaten geluidsniveau tijdens optredens en party's. Het is de eerste keer dat dergelijk initiatief wordt ondernomen.

 

De belangrijkste maatregel is het vastleggen van de maximum geluidsdrempel op 103 decibel, gemeten over 15 minuten aan de mengtafel, tijdens concerten en party's. Hiermee treedt Vlaanderen in de voetsporen van Nederland, Denemarken en andere landen binnen de EU waar deze standaard al enige tijd geldt. In sommige buurlanden als Frankrijk en UK wordt 105-107 dB(A) gehanteerd.

 

Er werden ook enkele flankerende maatregelen opgenomen in het charter, waaronder het voorzien van oordoppen en chill-outrooms, die iedereen in de mate van het mogelijke zal toepassen.

Bron: FMIV

Reageer op dit artikel

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Halito!
Pimp je webinar
Halito!|27 November 2020

Ga voor nog meer beleving en pimp je webinar met eigen opnamestudio, een muzikaal intermezzo, een lachsessie, of ... De mogelijkheden bij Webinarbox zijn eindeloos!


Mag het nog meer zijn? Een volledige totaalbeleving voor, tijdens en na jouw online of hybride event? Laat je inspireren door onze extra's om je webinar te pimpen tot totaalbeleving. Daag ons uit met je specifieke vraag en we ...

Lees meer

Like Reageer

Lees ook

Advertenties

In de kijker

Nieuwsbrief

EVENTPLANNER - Kevin Van der Straeten Bestel nu!

Nieuws

Vacatures