Landgoed Huize Bergen in originele staat hersteld

Landgoed Huize Bergen in originele staat hersteld

Na weken van verbouwingen is Landgoed Huize Bergen in Vught in originele staat hersteld.

 

Het conferentiehotel heeft de vertrekken in de villa uit 1916 teruggebracht in de oorspronkelijke staat. Hierbij kwamen talrijke originele elementen tevoorschijn zoals wandbespanning, lambriseringen en Delfts blauwe tegeltjes. Onder andere met hulp van de Monumentenwacht en nazaten van de vroegere eigenaars is de sfeer van weleer teruggebracht.

 

Ook aanpassingen aan de hedendaagse wensen zijn doorgevoerd. De lift is gereed en een airconditioning is aangebracht.

Het landgoed doet dienst als conferentiehotel. In totaal bevinden zich hier 18 vergaderzalen en 79 kamers, waarvan 1 bruidssuite. Sinds 2008 is het bovendien aangemerkt als officiële trouwlocatie voor de gemeente Vught. De combinatie van historisch erfgoed, het comfort, de uitstekende keuken, de gemoedelijkheid en de overnachtingsmogelijkheden maken een verblijf tot een ware gebeurtenis.

 


Geschiedenis

Het hoofdgebouw van Landgoed Huize Bergen werd in 1916 gebouwd in opdracht van de familie Van Beuningen-Fentener van Vlissingen. De schitterende tuin van 7,5 ha werd al in de 19de eeuw aangelegd door tuinarchitect Springer.

De bewoners van het hoofdgebouw, Willem en Charlotte van Beuningen-Fentener van Vlissingen waren zeer maatschappelijk betrokken. Ze droegen bij aan de restauratie en inrichting van het huidige raadhuis van Vught en lieten de witte huizen met de groene daken bouwen voor de arbeiders van Vught.

Reageer op dit artikel

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Halito!
Pimp je webinar
Halito!|27 November 2020

Ga voor nog meer beleving en pimp je webinar met eigen opnamestudio, een muzikaal intermezzo, een lachsessie, of ... De mogelijkheden bij Webinarbox zijn eindeloos!


Mag het nog meer zijn? Een volledige totaalbeleving voor, tijdens en na jouw online of hybride event? Laat je inspireren door onze extra's om je webinar te pimpen tot totaalbeleving. Daag ons uit met je specifieke vraag en we ...

Lees meer

Like Reageer

Lees ook

Advertenties

In de kijker

Nieuwsbrief

EVENTPLANNER - Kevin Van der Straeten Bestel nu!

Nieuws

Vacatures