60% organisatoren geen opleiding

60% organisatoren geen opleiding

Ruim 60% van de event-organisatoren heeft geen specifieke opleiding genoten. Maar dat is geen ramp, integendeel.

 

45% van de deelnemers aan onze poll geeft aan de kneepjes van het vak in de praktijk geleerd te hebben. 15% van de ondervraagden bouwt verder op een algemene marketing opleiding. Slechts 27% heet een opleiding event-management achter de kiezen.

 

Dat heeft natuurlijk alles te maken met het feit dat specifieke opleidingen voor event-marketing nog vrij nieuw zijn. Veel organisatoren hebben dus nooit de keuze gekregen om een dergelijke opleiding te volgen.

 

13% geeft aan al wel andere event-gerelateerde opleidingen te hebben gevolgd, vooral kortere opleidingen en bijscholingen scoren goed. De beste leerschool is nog altijd de praktijk, maar in de snel professioneler wordende eventsector zijn steeds meer organisatoren op zoek naar theoretische houvast. De nieuwe generatie event-managers kan alvast rekenen op kwalitatieve opleidingen.

 

* cijfers op 15/11/2008 om 09:24 u

Reageer op dit artikel

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Bart Derolez [KATHO]
New|2008-11-18 - 14:20u

Het klopt dat er vroeger geen echte eventmanager opleidingen waren. Ondertussen is aan dat euvel verholpen. En gelukkig hebben die eventopleidingen, zoals de onze aan KATHO in Kortrijk, niet de fout gemaakt dat ze het beter willen weten dan de mensen in de praktijk. Integendeel, een groot stuk van onze input komt van praktijkmensen, structureel en occasioneel. Wij van onze kant proberen jonge mensen te boeien voor de job van eventmanager, en hen een brede maar ook zeer toegepaste vorming te geven. Eventmanagement aan KATHO, durf ik te beweren, is voor de sector zeker een aanwinst!!

Lees ook

Advertenties

In de kijker

Nieuwsbrief

Nieuws

EVENTPLANNER - Kevin Van der Straeten Bestel nu!

Vacatures