Hoe stel je een overtuigend cv op?

Hoe stel je een overtuigend cv op?

Soliciteren in een creatieve sector zoals de evenementen- branche is een hele uitdaging. Reden te meer om veel zorg te besteden aan dat belangrijke papiertje.

 

Een cv is een voet tussen de deur bij een sollicitatiegesprek. Het is een manier om op de radar van een werkgever te verschijnen en een leidraad voor het sollicitatiegesprek dat hopelijk volgt. Deze tips kunnen je helpen bij het opstellen van een overtuigend curriculum vitae:

 

Begin met een lange lijst

Niets zo frustrerend als het grote witte scherm van je tekstverwerker. Staar je er niet blind op, maar begin met alles op te schrijven wat je in de verste verte relevant lijkt. Vergeet niet je sociale activiteiten te vermelden. Niets is te gek of te specifiek op dit moment. Laat de tekst een dagje of meer rusten en leg hem eventueel voor aan andere mensen. Vraag hen wat zij interessant vinden en schrap de puntjes die niemand vermeldt. Wat overblijft kan je verder uitwerken, maar hou het kort. Je cv mag gerust vragen oproepen, daar dient het sollicitatiegesprek voor.

 

Vermijd nietszeggende termen

Vraag aan iemand wat hij doet als job en de kans is bijzonder klein dat hij het heeft over een "dynamische, matrixgedreven uitdaging die actuele en competitieve oplossingen levert aan diverse vooruitstrevende klanten". Trap niet in de val van dit soort marketingtaal en begin vooral niet de vacature van een bedrijf over te schrijven. Gebruik dus mensentaal in je cv, wees concreet en duidelijk.

 

Hou de lay-out sober, maar opvallend

Meestal komt je cv terecht tussen tientallen gelijkaardige papiertjes. Dan is het natuurlijk een kwestie van op te vallen, al is er een gulden middenweg die je best bewandelt. Schreeuwerige kleuren zijn dus net zo uit den boze als de standaard lay-out die je tekstverwerker je voorschotelt. Een ideaal cv is overzichtelijk en biedt in één oogopslag de info die een personeelsverantwoordelijke nodig heeft.

 

Less is more

Porbeer hoe dan ook je cv te beperken tot één pagina. Lukt je dat niet, zorg dan dat de belangrijkste items in elk geval op de eertse pagina terug te vinden zijn.

 

Pas je cv aan het bedrijf aan

Maak het de werkgever makkelijk en vermeld wat voor hem belangrijk is. Dus als je naar een baan in de IT-sector solliciteert, let er dan op dat je dat aspect in al je vorige banen zo veel mogelijk naar voren brengt.

 

Wees eerlijk

Liegen in je cv is verspilling van tijd voor jezelf en voor je mogelijke werkgever. Probeer op deze manier bijvoorbeeld geen 'gaten' in je cv op te vullen. Zes maanden toevoegen aan de tijd dat je een bepaalde baan had kan een goed idee lijken, maar als je wordt gesnapt dan krijg je de baan zeker niet.

 

Spelling

Typfouten en grammaticale slordigheden betekenen vaak dat het cv rechtstreeks in de prullenbak verdwijnt. Met deze tips kom je vast al een eind verder. Nu nog even de openstaande vacatures raadplegen.

Bron: Netto, Stepstone

Reageer op dit artikel

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

eventplanner.be /.nl
Ontvang een persoonlijke video van jouw favoriete artiest en steun de eventsector!
eventplanner.be /.nl|27 May 2020

Hoe kun jij helpen? Deel de campagnewebsite https://www.eventplanner.be/artistsforevents/ (BE) of https://www.eventplanner.nl/artistsforevents/ en tag de Belgische én Nederlandse artiesten die volgens jou absoluut nog mee moeten doen. #artistsforevents #samensterk


Meer background over de actie lees je hier:

https://www.eventplanner.be/nieuws/10016_bekende-artiesten-helpen-de-eventsector-met-artists-for-events.html

Placeholder image
Like Comment

Lees ook

Advertenties

In de kijker

Nieuwsbrief

Nieuws

EVENTPLANNER - Kevin Van der Straeten Bestel nu!

Vacatures