5 tips om te besparen op jullie huwelijk

5 tips om te besparen op jullie huwelijk

Stappen jij en jouw geliefde binnenkort in het huwelijksbootje? Dan beseffen jullie vast wel dat er aan het jawoord vaak een stevig prijskaartje hangt. Zo kost een gemiddelde bruiloft rond de € 15.000.


Gelukkig hoef je jouw spaarvarken niet te breken met de besparingstips van het financiële vergelijkingsplatform TopCompare.1.  Prik een goedkope trouwdatum

Na jullie verloving is de eerste stap vaak een trouwdatum prikken. En ja, de dag die je kiest, kan een invloed hebben op je budget. Zo is het niet verrassend dat trouwen in het hoogseizoen - de maanden mei tot september - duurder is dan trouwen in de winter- en herfstmaanden. Ook op vrijdag, zaterdag en zondag betaal je meer. Waarom dus niet trouwen in bijvoorbeeld oktober? Of op een doordeweekse dag? Op zo’n momenten zijn trouwlocaties meestal een stuk goedkoper en kan je ook bij leveranciers misschien interessante kortingen scoren.

 

Een trouwfeest op een dinsdag is voor jouw gasten helaas niet altijd even gemakkelijk. Daarom plannen heel wat koppels hun wettelijk en ceremonieel huwelijk op verschillende dagen. In veel gemeenten kan je immers gratis voor de wet trouwen op weekdagen. Zo kan je nog steeds jouw feest in het weekend organiseren!2.  Zoek een locatie binnen je budget

Als je trouwt, is het belangrijk dat je een gedetailleerd budget opstelt en je hier ook aan houdt. Bij het zoeken naar een trouwlocatie kan dat al eens tegenvallen, aangezien dit vaak een van de grootste kosten is. Toch zijn er enkele tips waarmee je ook kan besparen op je locatie:

 

●     Plan de ceremonie en het feest op dezelfde locatie om kosten te besparen op het vervoer van jou en jouw gasten.

●     Kleed je trouwlocatie zelf aan met kaarsen, vaasjes, bloemen, lampionnen, … Op Pinterest kan je altijd wel inspiratie vinden!

●     Denk aan een alternatieve, goedkopere locatie, zoals de villa van je vrienden of een grote tent in een wei.

 

Heb je toch een financieel duwtje in de rug nodig? Je kan een persoonlijke lening aanvragen om (een deel van) de kosten van je huwelijk te financieren. Zo kan je nu volop genieten en alles gespreid terugbetalen.

 


3.  Koop een trouwjurk met korting

Nu de feestlocatie min of meer is geregeld, is het tijd om op zoek te gaan naar de trouwjurk van jouw dromen. Helaas hangt daar vaak een prijskaartje van € 1.000 of meer aan. Een bedrag dat niet meteen binnen een beperkt budget past. Gelukkig kan je besparen op jouw trouwkleed door solden of oude collectie te kopen. Ook tweedehands kan je heel wat pareltjes vinden. Ten slotte draagt een bruid haar jurk maar één keer, waardoor deze vaak nog in perfecte staat is.4.  Schrap in de gastenlijst

Bij veel koppels is het een discussiepunt: wie ga je uitnodigen op jouw trouwfeest? Wil je besparen op jouw huwelijk, dan zal je echter moeten schrappen in jouw enorme gastenlijst. Eén gast op jouw huwelijk kost al snel € 60 à € 100, afhankelijk van jouw menu en de hoeveelheid drank die persoon drinkt. Een huwelijk met amper tien mensen minder kan je zo al snel meer dan € 600 besparing opleveren.

 

En niets zo fijn als een intieme bruiloft, toch? Zo vier je de mooiste dag in jouw leven met de mensen die echt belangrijk voor jou zijn en kan je met elk van hen persoonlijk een babbeltje slaan.5.  Verstuur een digitale uitnodiging

Met de gastenlijst op zak kan je de uitnodigingen beginnen maken en versturen. Alle trouwuitnodigen laten ontwerpen en versturen kost helaas heel wat geld. Zeker als je ook denkt aan alle postzegels die je moet kopen. Als je een beetje creatief bent, kan je jouw uitnodigingen ook gewoon zelf maken, via handige tools zoals Canva. Of wat dacht je van een website waarmee jullie de gasten uitnodigen, alle details communiceren en later ook alle trouwfoto’s op publiceren? Via bijvoorbeeld Wix of WordPress kan je volledig gratis een website voor jouw huwelijk maken. Hoe origineel is dat?!

Reageer

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Lees ook

Datalek Ticketmaster: wat het betekent voor organisatoren van evenementen

Datalek Ticketmaster: wat het betekent voor organisatoren van evenementen

Bezoekers Cirque@Taque betalen cashless via Event Reservation

Bezoekers Cirque@Taque betalen cashless via Event Reservation

Altijd als eerste op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen bij al je eventleveranciers en -locaties

Altijd als eerste op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen bij al je eventleveranciers en -locaties

Advertenties