Tomorrowland onthult ‘The Stairway To Unity’

Tomorrowland onthult ‘The Stairway To Unity’

Tomorrowland onthult 'The Stairway To Unity': een prachtige 60 meter lange handgemaakte mozaïektrap aan het natuurlijke amfitheater van de legendarische Mainstage op het Provinciaal Recreatiedomein De Schorre.


De trap telt in totaal 700 vierkante meter mozaïek met meer dan 5 miljoen met de hand gesneden mozaïeksteentjes, die allemaal op ambachtelijke wijze gebakken en versneden werden tot unieke mozaïektegels in een klein dorpje in Italië. Eén voor één werden deze tegels met de hand gelegd om zo ‘The Stairway To Unity’ te vormen als symbool van eenheid – één van de belangrijkste waarden van Tomorrowland dat elke zomer bezoekers uit meer dan 200 landen van over de hele wereld samenbrengt in Boom.


De indrukwekkende mozaïektrap werd speciaal bedacht en ontworpen door het creatieve team achter Tomorrowland dat de krachten bundelde en nauw samenwerkte met de meest internationaal getalenteerde kunstenaars op vlak van mozaïek, waaronder de Parijse mozaïekexpert Jean-Christophe Duperron, de Cubaanse kunstenaar Michel Herrera Cuello en het Italiaanse bedrijf Mosaici Moruzzi. Het resultaat is een waar meesterwerk!


Opwaarts gidst de 60 meter lange mozaïektrap je langs de mythische schoonheid van Moeder Aarde en Moeder Natuur die elkaar aankijken. Tussen de twee gezichten vormt zich een kronkelend pad naar boven. De afdaling is een reusachtige libelle, waarin vele kleine details te ontdekken zijn. ‘The Stairway To Unity’ is zowel een startpunt als een eindpunt en roept alle bezoekers tijdens het festival, maar ook doorheen het jaar, op om de positiviteit en verbondenheid die ze op deze magische plek ervaren, verder uit te dragen.
Jean-Christophe Duperron, mozaïekexpert uit Frankrijk: “Er zitten ongeveer 5 miljoen steentjes in deze mozaïektrap. Er komt uiteraard veel meer bij kijken dan gewoon een stukje te nemen en het ergens te plaatsen. We nemen eerst een steentje dat we snijden en bewerken tot we het perfecte stukje krijgen om in de mozaïek te passen. Eén persoon werkt aan één stukje, dus 5 miljoen steentjes komen overeen met eindeloos werk. Laat ons zeggen dat er ongeveer 15.000 werkuren in dit project zitten.”


Michel Herrera Cuello, kunstenaar uit Cuba: “Dit project is niet zomaar decoratief. De schoonheid van de trap is niet het belangrijkste, maar wel de boodschap die erachter zit: het pad om onze planeet te redden begint met verdraagzaamheid en een respectvolle dialoog tussen elkaar.”


Mosaici Moruzzi, bedrijf uit Italië: “Een team van 20 mozaïekwerkers samenstellen om deze mozaïektrap van 700 vierkante meter te leggen in 6 maanden was echt een heel uitzonderlijke ervaring.”The Stairway To Unity

  • 5 miljoen met de hand versneden mozaïeksteentjes
  • 700 vierkante meter mozaïek
  • 60 meter lang
  • 20 mozaïekwerkers
  • 15.000 werkuren
  • Meer dan 3 jaar van idee naar werkelijkheid
  • 8 maanden bakken en versnipperen in Italië
  • Meer dan 6 maanden van mozaïektegels plaatsen
  • 5 maanden bouwen en installeren in De Schorre
Reageer

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Lees ook

De ultieme gids voor het vinden van eventlocaties voor eventplanners

De ultieme gids voor het vinden van eventlocaties voor eventplanners

De opkomst van tegen-huwelijksaanzoeken

De opkomst van tegen-huwelijksaanzoeken

Advertenties