Raad van State veegt sluiting van Belgische cultuursector van tafel

Raad van State veegt sluiting van Belgische cultuursector van tafel

De Raad van State schorst de sluiting van de cultuursector, omdat de beslissing 'disproportioneel' is en 'niet steunt op adequate motieven'. Dat vernam De Standaard.


De Raad van State schorst de sluiting van de cultuursector, waartoe het Overlegcomité vorige week besloot. Dat vernam De Standaard. "De Raad heeft voorlopig geoordeeld dat die maatregel disproportioneel is en dat de bestreden handeling niet steunt op adequate motieven waaruit opgemaakt zou kunnen worden waarom het bezoeken van culturele voorstellingen bijzonder gevaarlijk zou zijn voor de volksgezondheid."


De sluiting van de andere binnenactiviteiten blijft behouden. De gevolgen gaan onmiddellijk in, blijkt uit het arrest van de Raad van State. Dat betekent in principe dat culturele instellingen vanaf nu de deuren opnieuw kunnen openen. Het arrest, afkomstig van een Franstalige kamer, telt 38 pagina's en is ruim gemotiveerd.


Het koninklijk besluit dat de beslissingen van het Overlegcomité van vorige week omzet, bevat een artikel dat het volgende stelt: "De binnenruimten van inrichtingen of van onderdelen van inrichtingen die behoren tot de culturele, feestelijke, recreatieve of evenementensector zijn gesloten voor het publiek, behoudens voor de door dit besluit toegelaten activiteiten." De Raad van State besliste dat het woord 'culturele' daaruit geschrapt wordt. Voor de ruimere eventsector veranderd er dus voorlopig niets.


De Raad van State heeft zich tot nu toe redelijk mild opgesteld voor de vrijheidsbeperkende coronamaatregelen. Eind vorig jaar veegde de Raad wel het verbod op religieuze erediensten van tafel, de eerste nationale coronamaatregel die hij verworp. Tientallen spoedprocedures leidden de afgelopen maanden allemaal tot een afwijzing, op een lokale schorsing na.

Bron: De Standaard 28/12 via License2publish

Reageer

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Tentenverhuur Sleidinge
Sailcloth tent
Tentenverhuur Sleidinge|
11 January 2022

In 2021 konden wij voor het eerst onze Sailcloth tent opzetten! De verwachting van de klant en van ons werden volledig ingelost!


Bij de start van 2022 willen wij jullie enkele foto's van deze tent niet ontzeggen! Zodat ook jullie al kunnen wegdromen van een feest in één van onze tenten!

Lees meer

Like Reageer

Lees ook

Jaaroverzicht 2021: 15 meest bekeken video's van het jaar

Jaaroverzicht 2021: 15 meest bekeken video's van het jaar

Training en Masterclass in Online & Hybride Eventmanagement

Training en Masterclass in Online & Hybride Eventmanagement

 Ontgrendel je toolbox met gratis software voor het plannen van evenementen

Ontgrendel je toolbox met gratis software voor het plannen van evenementen

Advertenties