Organisator autoshows voert alsnog Kort Geding tegen Nederlandse Staat

Organisator autoshows voert alsnog Kort Geding tegen Nederlandse Staat

Enkele weken geleden kondigde auto-evenementenorganisator, 402 Automotive, een kort geding aan tegen de Nederlandse Staat. Dat werd uiteindelijk ingetrokken nadat de Staat toegaf dat informatie op de eigen website onvoldoende was en dit corrigeerde. 


Omdat de onzekerheid en onduidelijkheid door 'Den Haag' echter nog altijd niet zijn weggenomen en 402 Automotive en tal van betrokkenen daardoor ernstig worden geschaad, is besloten tot alsnog een kort geding, op 14 september om 14.00 uur.


402 Automotive ondervindt al maandenlang grote onzekerheid bij de organisatie van haar activiteiten. Een aantal evenementen zijn onlangs geannuleerd en verschillende vergunningstrajecten voor de komende weken worden gerekt. De door Den Haag opgestelde coronaregels blijven een bron van selectief beleid en onzekerheid. 402 Automotive deelt de zorgen van de 'Unmute us' beweging die al een aantal grote protestacties tegen het beleid organiseerde. Zij vindt het echter nu tijd om meer te doen dan demonstreren en om het oordeel van de rechter in te roepen. Voor het Kort Geding bij de rechtbank Den Haag wordt 402 Automotive bijgestaan door mr. Lex de Jager (van Till Advocaten) die al eerder de Staat in rechte betrok in Corona gerelateerde zaken, onder andere namens de sportscholen, de kermissen en de vuurwerkbranche. 


De eisers achten het Corona-beleid van de regering volstrekt willekeurig. "Kleinschalige evenementen met bijvoorbeeld 4.000 bezoekers worden belemmerd en grootschalige evenementen kunnen wel doorgaan. Popfestivals mogen ook geen doorgang vinden. De Grand Prix van Zandvoort kon echter massaal worden bezocht met volgepakte toegangswegen, tribunes en aanpalende horecagelegenheden. 402 Automotive is een voorstander van zowel de Grand Prix als van het heropenen van popfestivals. Minister Hugo de Jonge vindt het blijkbaar ook prima ("het schuurt in Zandvoort maar vooruit") maar weigert consequent te zijn ten opzichte van vergelijkbare evenementen met aanzienlijk minder toeschouwers. Dat is onrechtmatig en de rechter moet op basis van het gelijkheidsbeginsel nu ingrijpen. Een vaccinatiebewijs of testbewijs moet volstaan om onze shows zoals 100% Auto Live in Rotterdam Ahoy met volledige capaciteit en een volledig programma te laten plaatsvinden. Zonder de 1,5m regel; de evenementenbranche heeft lang genoeg geleden."


Ronald van den Broek van 402 Automotive: "Bovendien stoppen per 1 oktober de steunpakketten, we moeten weer volledig en als vanouds aan de slag. Wij vinden de beperkingen waarmee wij te maken hebben een grote ongelijkheid ten opzichte van bijvoorbeeld de tienduizenden bezoekers die ook wekelijks in de voetbalstadions komen. Het negeren van de festivalbranche-actie Unmute Us en de stagnatie van de besmettings- en ziekenhuiscijfers geven ons weinig vertrouwen in aanpassingen vanuit Den Haag. Het kabinet moet echt ophouden met haar onzinnige en ondoordachte maatregelen, waardoor ook autoliefhebbers, ons bureau, onze leveranciers en onze locaties gedupeerd worden."


Het kort geding op 14 september moet uitkomst brengen voor het bedrijf en de branche.

Bron: Foto: iStockphoto

Reageer

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Lees ook

Congreshacks: 3 essentiële tips voor een goede voorbereiding van je event

Congreshacks: 3 essentiële tips voor een goede voorbereiding van je event

EventSummit organiseert congres over gamification in eventsector

EventSummit organiseert congres over gamification in eventsector

Eventbureau Boxs van Erik Goossens failliet verklaard: "Het deed pijn"

Eventbureau Boxs van Erik Goossens failliet verklaard: "Het deed pijn"

Advertenties