Tips om echt impact te maken met je online event

Tips om echt impact te maken met je online event

Online en hybride evenementen zijn in de laatste maanden razend populair geworden en dat is niet zomaar. Waarbij het fysiek niet altijd mogelijk is om samen te komen, kiest men steeds vaker als vervanging of uitbreiding voor een digitale opname of zelfs een livestream.


Van webinars en podcasts tot live Q&A’s, livestreams van muziekevents en online spelshows. Het evenement vindt offline plaats en de kijkers thuis kunnen het evenement live volgen.


Maar hoe zorg je ervoor dat juist jouw event opvalt tussen de wildgroei van alle andere digitale evenementen? Jaarbeurs heeft al een groot aantal online en hybrid events op haar naam staan en geeft een aantal top tips:


  • Bereid je goed voor. Zorg dat je de meeste energie en tijd steekt in de inhoud en vorm van je programma. Betrek vervolgens je technische partij daarbij in een vroeg stadium. Dan wordt al snel duidelijk wat er kan, wat niet en met welke kosten je te maken krijgt.
  • Hou rekening met technische zaken die niets met de kijker te maken hebben. Zoals kijkmonitoren voor sprekers of dagvoorzitter. Een aftelklok voor de presentator. Een ‘oortje’ zodat de regisseur naar de presentator kan communiceren. Voldoende ruimte voor de regie zodat die op veilige afstand van elkaar kan werken.
  • Repeteer het hele programma. Eerst technisch maar ook met alle betrokkenen. Je zult dingen tegenkomen die je niet had voorzien.
  • Gebruik ‘teasers’ om de kijker gemotiveerd te houden (‘straks praten we nog met…, of ‘zometeen nog een belangrijke mededeling, award uitreiking, leuke quiz, geweldige artiest’ etc.). En gebruik daarvoor ook video.


Steeds vaker worden deze sessies opgenomen vanuit een echte studio. Het event blijft weliswaar online, maar wel professioneler dan de zoveelste Zoom of Teams bijeenkomst.


Wil jij jouw online event naar een hoger niveau tillen om echt impact te maken? De Jaarbeurs Studio is bij uitstek de professionele basis voor jouw online event. Onder het motto 'Jij doet je verhaal en Jaarbeurs regelt de rest' is deze permanente studio voorzien van high-tech studioverlichting en hoogwaardige techniek, gecombineerd met een warm en gastvrij interieur. En uiteraard, ‘Plug & Play’-gemak met in-house technische ondersteuning.


Benieuwd naar de volledige lijst met tips over het organiseren van een online event? Of wil je meer informatie over de Jaarbeurs Studio? Ga naar:

www.jaarbeurs.nl/nl/studios
Reageer

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Lees ook

Hoe creëer je de beste sfeer op je evenement?

Hoe creëer je de beste sfeer op je evenement?

BluePoint Antwerpen: seminarie- en eventlocatie met uniek dakterras

BluePoint Antwerpen: seminarie- en eventlocatie met uniek dakterras

Congreshacks: 3 essentiële tips voor een goede voorbereiding van je event

Congreshacks: 3 essentiële tips voor een goede voorbereiding van je event

Advertenties