Evenemententoeleveranciers eisen heropening van de markt

Evenemententoeleveranciers eisen heropening van de markt

De evenemententoeleveranciers in Nederland zien het niet meer zitten en zijn zwaar teleurgesteld, verdrietig en boos na het keiharde besluit van het kabinet.

 

"Het is niet meer te verkopen dat een voetbalstadion gevuld is met 23.500 zingende en feestende supporters, zonder grotendeels anderhalve meter afstand, waarbij geen besmettingshaarden ontstaan, terwijl een event met meer dan 750 bezoekers niet door mag gaan. Ondertussen is het overgrote deel van de mensen gevaccineerd en neemt de druk op de zorg niet toe. Onze strikte protocollen van testen voor toegang in de evenementenbranche zijn zeer effectief om de gezondheid en veiligheid van het publiek te waarborgen."

 

Daarom ook de eis om tijdens de persconferentie van 13 augustus a.s. vergaande versoepelingen af te kondigen voor eendaagse buitenevenementen. Waarbij eendaagse evenementen op volledige capaciteit weer door kunnen gaan.

 

"Steeds opnieuw hebben we als evenemententoeleveranciers constructief meegedacht met het kabinet hoe evenementen wél veilig zouden kunnen plaatsvinden.

Het lijkt bijna of het kabinet geen enkel begrip heeft voor onze situatie."

 

"Met de huidige beperkingen, waardoor, naast de meerdaagse evenementen, nu ook grotendeels de eendaagse evenementen niet meer door zullen gaan, hangt het voortbestaan van de evenemententoeleveranciers inmiddels aan minder dan een zijden draad. De versoepelingen moeten er dan ook komen en wel met ingang van 14 augustus 2021."

 

De evenemententoeleveranciers zijn ondertussen zowel emotioneel als financieel aan het einde van hun latijn. Daarom moet het kabinet nu duidelijkheid en toekomstperspectief aan deze bedrijven bieden, door de steunmaatregelen voor in ieder geval de evenementenbranche nu al te verlengen tot en met 31 december 2021.

 

Daarnaast moet er extra steun komen voor middelgrote en grote evenemententoeleveranciers die geen TVL-steun meer ontvangen, omdat ze het plafond van de maximale staatsteun hebben bereikt. "Deze bedrijven zijn nog nagenoeg volledig gesloten door de overheidsmaatregelen en krijgen geen steun meer. Hier moet een oplossing voor komen!"

 

Daarom roept ETC (Evenementen Toeleveranciers Collectief, dat ruim 1.500 evenemententoeleveranciers vertegenwoordigt in Nederland) het kabinet op, om hier met de evenemententoeleveranciers over in gesprek te gaan.


Reageer

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Very Food Catering
Very Food Catering voorziet je in een bordje kleur
Very Food Catering|
22 February 2024

Smaken en kleuren die samenkomen op een bord! We zorgen graag voor een onvergetelijke culinaire ervaring. 🌈🍴⁠

Very Food Catering geeft een heel eigen invulling aan catering. Het doel: alle zintuigen veroveren.

Intense lekkere smaken en geuren, gecreëerd met kwaliteitsproducten.

Lees meer

Like Reageer

Lees ook

Hoe minder hard werken bij je volgende event?

Hoe minder hard werken bij je volgende event?

Maak je klaar om het eventplanner.eco-label te behalen

Maak je klaar om het eventplanner.eco-label te behalen

ID&T stapt voor grote festivals over van Heineken naar AB Inbev bier

ID&T stapt voor grote festivals over van Heineken naar AB Inbev bier

Advertenties