Ook geen Rock Werchter deze zomer: festival uitgesteld tot volgend jaar

Ook geen Rock Werchter deze zomer: festival uitgesteld tot volgend jaar

Na Graspop gooit ook Rock Werchter de handdoek in de ring. Het festival zal deze zomer opnieuw niet plaatsvinden. De volgende editie zal in 2022 doorgaan, van donderdag 30 juni tot zondag 3 juli.


"De beslissing werd niet licht genomen", klinkt het bij de organisatie. "De voorbije maanden overlegden we intens met overheden, experten, andere festivals in binnen- en buitenland, dit met oog op een veilige heropstart. De veiligheid en gezondheid van de fans, van crew en medewerkers en de artiesten is altijd onze hoogste prioriteit. Met de vroege uitrol van de vaccinaties kwam de hoop."


Maar er is geconcludeerd dat de voorbereidingen van het festival niet in normale omstandigheden zullen kunnen doorgaan. "Noch hebben we zekerheid dat, eens de datum daar is, het festival kan doorgaan in volle vorm. We willen de fans en artiesten enkel de allerbeste Rock Werchter ervaring bieden. In de huidige omstandigheden kunnen we dit niet realiseren."


"Dit uitstel treft velen: onze vaste medewerkers, de technische crew, leveranciers, artiesten en hun entourage, alle lokale verenigingen, ... Onze sector staat al een jaar op pauze. Er is licht aan het eind van de tunnel, maar de donkere tijden voor de sector zijn niet voorbij, zelfs niet als er binnenkort voorzichtig weer opgestart kan worden. We rekenen op de verschillende overheden. België is een internationaal gerenommeerd festivalland, dat is wat we zijn, willen en moeten blijven", klinkt het verder.


Uitkijken naar volgend jaar dus. Acts die voorbestemd waren voor Rock Werchter 2021, keren dan terug met nieuwe namen. Praktische info volgt nog. Tickethouders worden snel persoonlijk gecontacteerd door Ticketmaster. Hun bestelling zal integraal overgezet worden naar 2022, wie wil kan deze omzetten in krediet. De ticketverkoop voor Rock Werchter 2022 start in het najaar.

Bron: GVA 17/03 via License2publish

Reageer

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Alta Ripa II
ALTA RIPA IN STYLE - Exclusieve Lifestylebeurs
Alta Ripa II|
31 March 2023

21 - 22 - 23 APRIL 2023

 

DRIEDAAGSE LIFESTYLEBEURS IN HET HARTJE VAN DE KEMPEN

Kasteelhoeve Alta Ripa II in Oud-Turnhout is op vrijdag 21, zaterdag 22 en zondag 23 april het sprookjesachtige decor voor de lifestylebeurs Alta Ripa in Style.

Lees meer

Like Reageer

Lees ook

Ijzersterk marketingplan nodig? Download onze mediakit

Ijzersterk marketingplan nodig? Download onze mediakit

Online training en certificatie eventplanner.net eventsoftware

Online training en certificatie eventplanner.net eventsoftware

In 10 stappen naar het perfecte event

In 10 stappen naar het perfecte event

Advertenties