Nederlands kabinet schiet festivals en evenementen te hulp met garantiefonds van 300 miljoen

Nederlands kabinet schiet festivals en evenementen te hulp met garantiefonds van 300 miljoen

De Nederlandse overheid voorziet een garantiefonds van ruim 300 miljoen euro om het organiseren van culturele en andere grote evenementen weer op gang te brengen.


Het is bedoeld voor muziekfestivals, zakenbeurzen of sportwedstrijden die na 1 juli worden gehouden en minimaal drieduizend bezoekers trekken. Als evenementen weer mogen, dan is er nog wel een verhoogd risico dat ze alsnog worden afgeblazen. Voor deze situaties komt er dus een garantiefonds. 


"Hier zijn we zeker blij mee", zegt Jolanda Jansen, directeur van Ahoy en woordvoerder namens de Alliantie van Evenementenbouwers aan RTL nieuws. "Dit is ook erkenning voor het belang van de sector, die een grote maatschappelijk functie heeft. Aan afleiding en plezier is enorm veel behoefte. Ook de TVL- en NOW-regelingen zijn ongelooflijk belangrijk voor toeleveranciers. Denk aan audiovisuele bedrijven die met hoge vaste lasten zitten en hier al een tijdje zwaar tegenaan lopen."


"Met het garantiefonds ‘erkent het kabinet eindelijk dat het festivals en evenementen belangrijk vindt", zegt Jeroen Bartelse, als directeur van muziekgebouw TivoliVredenburg lid van de overkoepelende Taskforce Culturele en Creatieve Sector, in De Volkskrant. "Maar het komt nog op de uitwerking aan om te zien wie of waarvoor het helpt. De datum van 1 juli bijvoorbeeld maakt dat het er somber uitziet voor het voorjaarsseizoen. Als de besmettingen in april of mei toch ineens snel dalen, is er dan echt niets mogelijk?"


De voorwaarden voor het garantiefonds zijn nog niet duidelijk, daarop is het dus nog even wachten. De datum van 1 juli is een richtdatum, het is de dag die het kabinet nu aanhoudt voor het moment dat bijvoorbeeld festivals mogelijk weer verantwoord kunnen. Het ministerie van OCW noemt 1 juli 'een realistische datum als je kijkt naar vaccins'.Test evenementen

Voor we over grote festivals en massa evenementen kunnen spreken moeten ook nog andere hindernissen overwonnen worden. Zo start Nederland met het organiseren van test evenementen.

Bron: Volkskrant, RTL nieuws, Het Parool

Reageer

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Very Food Catering
Cateraar Very Food groeit en koopt nieuw pand
Very Food Catering|
22 February 2024

Een nieuw hoofdstuk voor Very Food catering: meer ruimte en meer smaakbeleving


In het boeiende verhaal van Very Food Catering tekent zich een nieuw hoofdstuk af, aan ruimte alvast geen gebrek in hun gloednieuwe pand.

Lees meer

Like Reageer
Kevin Van der Straeten
Leader |eventplanner.net | 16 February 2024

Proficiat!

Like | Reply

Lees ook

Hoe minder hard werken bij je volgende event?

Hoe minder hard werken bij je volgende event?

Ontdek het vernieuwde hotel Du Parc

Ontdek het vernieuwde hotel Du Parc

ID&T stapt voor grote festivals over van Heineken naar AB Inbev bier

ID&T stapt voor grote festivals over van Heineken naar AB Inbev bier

Advertenties