"Blijven gaan, niet stilstaan"

"Blijven gaan, niet stilstaan"

"Corona doet wat met ons allemaal. Ons hart en respect gaan uit naar alle zorgmedewerkers die elke dag het beste van zichzelf geven. Met moed en passie - en vaak met de moed der wanhoop - strijden ze tegen dit virus", vertelt Katrien Vermeire, oprichtster van #SoundOfSilence. "Zij komen nu op de eerste plaats. Hoe kunnen we hen steunen? Door massaal in ons kot te blijven en de maatregelen te respecteren. Maar daarna moet de maatschappij opnieuw op gang getrokken worden. Hoe gaan we dat doen?"

 

Het volledige, integrale opiniestuk van Katrien Vermeire:


De zorgsector verdient onze onvoorwaardelijke steun. Maar wanneer deze pandemie onder controle is en het gewone leven weer zijn gangetje mag gaan, zal er nog een heel ander soort zorg nodig zijn. Die van het perspectief. Er zijn heel wat perfect gezonde mensen en perfect gezonde bedrijven die het vandaag lastig hebben. Zij hebben het voorbije jaar moeiteloos ingebonden voor de maatschappij. Wie zorgt voor hen, post-corona?


Als oprichtster van #SoundOfSilence kan ik niet onder stoelen of banken steken dat ik het over mijn geliefde eventsector heb. Ook daar zijn mensen werkzaam die iedere dag opnieuw met diezelfde passie als de zorgmedewerkers aan de slag gaan. Elke dag opnieuw proberen we vooruit te gaan. Want ook wij zijn er rotsvast van overtuigd dat blijven gaan en niet opgeven de enige mogelijke weg vooruit is.


Maar het wordt moeilijk. Elk langetermijnperspectief ontbreekt. En net zoals de zorg, roeien we met de riemen die we hebben. We vechten, voor een toekomst met veilige en verantwoorde events. We proberen ons heruit te vinden, in een sector die op slot zit. We proberen te onderhandelen, met banken die niet meer in ons geloven. We proberen onze medewerkers te motiveren, met een optimistisch vooruitzicht.


De waarheid is dat wij, en heel wat andere kmo's, geen enkel perspectief aangereikt krijgen van beleidsmakers. Ze hebben vaak zelfs geen idee wat de bedrijven, in de evenementensector en daarbuiten, doormaken. Welke maatregelen nodig zijn om sterk te staan. Niet alleen tijdens corona, maar vooral daarna.

Laat het mij dan nu zeggen: al twintig jaar lang bouwen we met ons bedrijf, John & Jane, aan expertise, kwaliteit, service en groei. Het is ons kind, ons leven, ons pensioen, onze passie. En we zijn niet de enige ondernemers. Bij heel wat zaakvoerders zakt de moed stilletjes aan tot in hun schoenen. De grote onduidelijkheid en oneerlijkheid vraagt veel van ons. En van onze medewerkers. Mentaal, emotioneel, fysiek en financieel.


Al negen maanden lang roep ik onze beleidsmakers op om een wettelijk kader te voorzien dat op lange termijn bedrijven ondersteunt. Een kader dat mensen activeert en motiveert. En die oproep herhaal ik vandaag opnieuw. Zowel voor de evenementensector, als voor alle andere kmo’s en vooral voor de zorgmedewerkers: geef ons perspectief. Denk aan ons, help ons. Geef ons de visie die we verdienen.

Reageer

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Martine Hoorens [Van Der Weyden Hostessen & Feestarchitekt]
Martine Hoorens [Van Der Weyden Hostessen & Feestarchitekt]
New|2020-11-23 - 10:10u

Superdank Katrien voor jouw zooooo-veelste oproep naar de overheid toe

Lees ook

Van ondergronds dineren tot logeren in de boomtoppen

Van ondergronds dineren tot logeren in de boomtoppen

Maak het inchecken bij je event een fluitje van een cent met onze ticketscan-app

Maak het inchecken bij je event een fluitje van een cent met onze ticketscan-app

Help jij het nieuwe boek voor de eventsector mee vormgeven?

Help jij het nieuwe boek voor de eventsector mee vormgeven?

Advertenties