Redden speurhonden de eventsector? Hondenneus vindt coronavirus in zweet

Redden speurhonden de eventsector? Hondenneus vindt coronavirus in zweet

Speurhonden zullen binnenkort mensen kunnen aanwijzen die besmet zijn met het coronavirus. Tegen eind augustus zouden de corona-speurhonden inzetbaar zijn, bijvoorbeeld bij massa-evenementen zodra die weer toegelaten zijn.


"Er is al heel wat te doen geweest over coronatesten: eerst waren er niet genoeg, daarna waren ze niet accuraat genoeg of zijn ze onaangenaam en soms pijnlijk", schrijft de VRT redactie. Maar her en der in de wereld worden momenteel honden getraind om mensen met het coronavirus op te sporen. In Dubai worden ze al ingezet, en bij ons werkt professor Chris Callewaert van de Gentse universiteit mee aan de opleiding van de honden. "We weten dat het coronavirus een specifieke geur afgeeft in het zweet. Daarom zijn we nu bezig zo veel mogelijk zweetstalen te verzamelen om de honden te trainen."
Festivals en luchthavens

Nu zijn massa-evenementen nog niet toegelaten, maar eens dat wel weer het geval is, kunnen de honden heel nuttig zijn, zegt Callewaert nog aan VRT: "Als de honden aan de ingang het volk besnuffelen, kunnen ze besmette mensen er in een vroeg stadium uithalen. En ook al zijn die honden heel accuraat, een extra test kan dan iedereen ervan verzekeren of er al dan niet een besmetting is, en of quarantaine nodig is. Alles samen gaat dat iets sneller dan te wachten tot iemand symptomen heeft en naar de dokter gaat voor een test, waarvan het resultaat nog eens op zich laat wachten."

Bron: VRTNWS 06/08 via License2publish

Reageer

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

reBoot Kombuis
We hebben u gemist!
reBoot Kombuis|
04 May 2021

Op 8 mei stoffen we onze kookpotten af en mogen we u eindelijk weer ontvangen op ons scheepsdek voor een spannend Noordzeemenu. Een bijzondere beleving op vrijdag/zaterdagavond met je partner of vrienden, maar ook als schitterende afsluiter van een zakelijke vergadering op ons schip.


Uiteraard is uw gezondheid onze prioriteit, waarbij de huidige COVID voorschriften voor ons slechts een minimum ...

Lees meer

Like Reageer

Lees ook

Virtuele meeting of teambuilding? Shaken or stirred?

Virtuele meeting of teambuilding? Shaken or stirred?

Tijdens het komende EK een leuke actie?

Tijdens het komende EK een leuke actie?

32 miljoen euro voor hypermodern congrescentrum in Hasselt

32 miljoen euro voor hypermodern congrescentrum in Hasselt

Advertenties