Redden speurhonden de eventsector? Hondenneus vindt coronavirus in zweet

Redden speurhonden de eventsector? Hondenneus vindt coronavirus in zweet

Speurhonden zullen binnenkort mensen kunnen aanwijzen die besmet zijn met het coronavirus. Tegen eind augustus zouden de corona-speurhonden inzetbaar zijn, bijvoorbeeld bij massa-evenementen zodra die weer toegelaten zijn.


"Er is al heel wat te doen geweest over coronatesten: eerst waren er niet genoeg, daarna waren ze niet accuraat genoeg of zijn ze onaangenaam en soms pijnlijk", schrijft de VRT redactie. Maar her en der in de wereld worden momenteel honden getraind om mensen met het coronavirus op te sporen. In Dubai worden ze al ingezet, en bij ons werkt professor Chris Callewaert van de Gentse universiteit mee aan de opleiding van de honden. "We weten dat het coronavirus een specifieke geur afgeeft in het zweet. Daarom zijn we nu bezig zo veel mogelijk zweetstalen te verzamelen om de honden te trainen."
Festivals en luchthavens

Nu zijn massa-evenementen nog niet toegelaten, maar eens dat wel weer het geval is, kunnen de honden heel nuttig zijn, zegt Callewaert nog aan VRT: "Als de honden aan de ingang het volk besnuffelen, kunnen ze besmette mensen er in een vroeg stadium uithalen. En ook al zijn die honden heel accuraat, een extra test kan dan iedereen ervan verzekeren of er al dan niet een besmetting is, en of quarantaine nodig is. Alles samen gaat dat iets sneller dan te wachten tot iemand symptomen heeft en naar de dokter gaat voor een test, waarvan het resultaat nog eens op zich laat wachten."

Bron: VRTNWS 06/08 via License2publish

Reageer

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Skyline Park
De Creative Hub, een inspirerende ruimte waar ideeën groeien en bloeien
Skyline Park|
19 February 2024

Van seminars tot meetings, onze Creative Hub is een veelzijdige ruimte waar je samen kan brainstormen, vergaderen, creëren en leren.

 

💬 Ongestoord vergaderen en brainstormen: Met de nieuwste videoconferentietools is het gemakkelijk om je hele team erbij te betrekken, waar ze zich ook bevinden. 

 

Lees meer

Like Reageer

Lees ook

Hoe minder hard werken bij je volgende event?

Hoe minder hard werken bij je volgende event?

Maak je klaar om het eventplanner.eco-label te behalen

Maak je klaar om het eventplanner.eco-label te behalen

ID&T stapt voor grote festivals over van Heineken naar AB Inbev bier

ID&T stapt voor grote festivals over van Heineken naar AB Inbev bier

Advertenties