Internationale eventsector kleurt rood op 11 augustus

Internationale eventsector kleurt rood op 11 augustus

De supply chain voor evenementen staat op instorten en heeft dringend meer steun nodig om de Covid-19-crisis te overleven. 'Red Alert' is het internationale initiatief van Plasa.org, dat nu de steun krijgt van over de hele wereld.


Bundel de krachten met een groeiende collectief van organisaties, eventbedrijven en freelancers om de stem van onze branche te laten horen en onze kansen op verdere ondersteuning te vergroten. Ook in onze regio heeft bijvoorbeeld de Vereniging voor Podiumtechnologie (VPT) in Nederland een communicatie uitgestuurd naar haar leden en de sector om deze actie te steunen. In België steunt BESA en de alliantie het initiatief.


Op 6 juli lichtten honderden locaties, monumenten en gebouwen in het VK rood op om de aandacht te vestigen op de evenementen- en entertainmentindustrie, van het Minack Theatre en Eden Project in Cornwall, het National Theatre in Londen, de Royal Albert Hall, ... tot de Blackpool Tower. Het doel van de campagne is om steun te krijgen bij het brede publiek en de regeringen wakker te schudden.


Light It In Red - Eden Project 1 - photo by Ben Foster.jpg

Photo: Ben Foster


#WeMakeEvents brengt alle aspecten van de evenementen- en theaterindustrie samen om de gezamenlijke stem te laten horen. Tot de betrokken partijen behoren onder meer brancheorganisaties en meer dan 100 van 's werelds toonaangevende fabrikanten van audio-, verlichtings- en videoapparatuur, productiebedrijven en freelancers.


De #WeMakeEvents campagne is nu in RED ALERT en gaat door totdat de sector opnieuw mag opereren op een manier die niet wordt beperkt door social distancing.Nieuw evenement op 11 augustus

Er staat nu een tweede evenement gepland op dinsdag 11 augustus. De organisatie roept bedrijven en evenementenlocaties in het Verenigd Koninkrijk en de rest van de wereld op om hun gebouw in het ROOD te verlichten.


Op dinsdag 11 augustus organiseert de #WeMakeEvents -RED ALERT- campagne een actiedag om de regering op te roepen om ons een reddingsboei te gooien voordat we het talent en de expertise verliezen waar de wereld jaloers op is.


Theaters, pophallen, evenementenlocaties en alle andere locaties die belangrijk zijn voor de live industrie kunnen zich aansluiten en hun pand rood kleuren. Als je van plan bent deel te nemen aan het evenement op 11 augustus, kun je je registreren op de website www.lightitinred.co.uk


2. Mayflower Theatre, Southampton - Michael Palmer Photography.jpg

Photo: Michael Palmer


1. Milton Keynes Theatre -photo by Ben Carter- White Event Productions.jpg

Photo: Ben Carter

Reageer

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Bene-events
Coronaproof Teambuilding
Bene-events|
25 February 2021

Hier even wat leuk nieuws als je op zoek bent naar wat ontspanning in dit nare Corona-tijdperk. Bij Escape 2300 kan je op een zeer originele manier Turnhout ontdekken. Je hebt de keuze uit 2 leuke Escape wandelingen, zodat de stap om nog eens af te spreken met vrienden, vriendinnen, collega's of familie sneller kan gezet worden.


Je kan een keuze maken ...

Lees meer

Like Reageer

Lees ook

Een all-in one partner voor je online-event-boxen? Grunewald.box!

Een all-in one partner voor je online-event-boxen? Grunewald.box!

Kursaal Oostende blikt vooruit naar state-of-the art verbouwing

Kursaal Oostende blikt vooruit naar state-of-the art verbouwing

Met deze argumenten krijg je (meer) budget voor jouw online events

Met deze argumenten krijg je (meer) budget voor jouw online events

Advertenties