Duits experiment moet concerten weer mogelijk maken

Duits experiment moet concerten weer mogelijk maken

Duitse onderzoekers willen kijken hoe er in de nabije toekomst weer grotere evenementen kunnen worden georganiseerd. Zonder dat het coronavirus hier kan verspreiden.


De onderzoekers van de Martin Luther University in Halle-Wittenberg gaan op 22 augustus een concert van de Duitse popzanger Tim Bendzko organiseren voor 4.000 muziekfans tussen 18 en 50 jaar die niet besmet zijn met het virus. Ze worden aan de ingang getest én krijgen een medisch mondmasker om te zorgen dat de test niet voor een massale uitbraak zorgt.


De concertgangers moeten hun handen wassen met een ontsmettende alcoholgel die ook in UV-licht zichtbaar is. Zo kan onderzocht worden wat de mensen het meest aanraken en dus potentieel gevaarlijk is. Verder wil het onderzoek vooral de bewegingen van concertgangers in kaart brengen om risicozones aan het licht te brengen. Dat doen ze via een tracker die om de nek van de testpersonen gehangen wordt. Een rookmachine helpt dan weer om de verspreiding van het virus via aerosolen in beeld te brengen. Tot slot worden er drie verschillende scenario's getest: van een 'normaal' verloop tot eentje waarin alles gedaan wordt om social distancing te waarborgen.


We are trying to find out if there could be a middle way between the old and the new normal that would allow organizers to fit enough people into a concert venue to not make a loss.


In oktober worden de resultaten van het onderzoek verwacht. Het concert maakt deel uit van het 990.000 euro kostende project 'Restart-19'. Wij hopen alvast dat het onderzoek zal helpen de eventsector weer op gang te trekken door te onderbouwen dat een veilig concert mogelijk is.


In deze heldere animatie van NU.nl leer je meer over hoe het onderzoek zal verlopen:Reageer

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Very Food Catering
Cateraar Very Food groeit en koopt nieuw pand
Very Food Catering|
22 February 2024

Een nieuw hoofdstuk voor Very Food catering: meer ruimte en meer smaakbeleving


In het boeiende verhaal van Very Food Catering tekent zich een nieuw hoofdstuk af, aan ruimte alvast geen gebrek in hun gloednieuwe pand.

Lees meer

Like Reageer
Kevin Van der Straeten
Leader |eventplanner.net | 16 February 2024

Proficiat!

Like | Reply

Lees ook

Hoe minder hard werken bij je volgende event?

Hoe minder hard werken bij je volgende event?

Maak je klaar om het eventplanner.eco-label te behalen

Maak je klaar om het eventplanner.eco-label te behalen

ID&T stapt voor grote festivals over van Heineken naar AB Inbev bier

ID&T stapt voor grote festivals over van Heineken naar AB Inbev bier

Advertenties