Duits experiment moet concerten weer mogelijk maken

Duits experiment moet concerten weer mogelijk maken

Duitse onderzoekers willen kijken hoe er in de nabije toekomst weer grotere evenementen kunnen worden georganiseerd. Zonder dat het coronavirus hier kan verspreiden.


De onderzoekers van de Martin Luther University in Halle-Wittenberg gaan op 22 augustus een concert van de Duitse popzanger Tim Bendzko organiseren voor 4.000 muziekfans tussen 18 en 50 jaar die niet besmet zijn met het virus. Ze worden aan de ingang getest én krijgen een medisch mondmasker om te zorgen dat de test niet voor een massale uitbraak zorgt.


De concertgangers moeten hun handen wassen met een ontsmettende alcoholgel die ook in UV-licht zichtbaar is. Zo kan onderzocht worden wat de mensen het meest aanraken en dus potentieel gevaarlijk is. Verder wil het onderzoek vooral de bewegingen van concertgangers in kaart brengen om risicozones aan het licht te brengen. Dat doen ze via een tracker die om de nek van de testpersonen gehangen wordt. Een rookmachine helpt dan weer om de verspreiding van het virus via aerosolen in beeld te brengen. Tot slot worden er drie verschillende scenario's getest: van een 'normaal' verloop tot eentje waarin alles gedaan wordt om social distancing te waarborgen.


We are trying to find out if there could be a middle way between the old and the new normal that would allow organizers to fit enough people into a concert venue to not make a loss.


In oktober worden de resultaten van het onderzoek verwacht. Het concert maakt deel uit van het 990.000 euro kostende project 'Restart-19'. Wij hopen alvast dat het onderzoek zal helpen de eventsector weer op gang te trekken door te onderbouwen dat een veilig concert mogelijk is.


In deze heldere animatie van NU.nl leer je meer over hoe het onderzoek zal verlopen:Reageer

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Ibis Styles Zeebrugge
Online het ibis Styles Zeebrugge hotel ontdekken? Het kan!
Ibis Styles Zeebrugge|
15 December 2020

Wij nemen u met veel plezier mee naar het ibis Styles Zeebrugge hotel. Ontdek aan de hand van een virtuele tour de verschillende vergaderzalen en hotelkamers, en dit allemaal vanuit uw eigen zetel. Het ibis Styles Zeebrugge team ontvangt u met veel plezier met open armen, ontsmette handen en een mondmasker! Want wij staan meer dan ooit voor u ter ...

Lees meer

Placeholder image
Like Reageer

Lees ook

50.000 blije gasten na 365 dagen lockdown bij Remote Teambuilding Experience

50.000 blije gasten na 365 dagen lockdown bij Remote Teambuilding Experience

Vitaliteit in deze tijd! Hoe dan?

Vitaliteit in deze tijd! Hoe dan?

'Cheers' met budgetvriendelijke Apéroboxen

'Cheers' met budgetvriendelijke Apéroboxen

Advertenties