Hoop voor beurzensector? Beurzen mogelijk vanaf 1 september

Hoop voor beurzensector? Beurzen mogelijk vanaf 1 september

Nathalie Muylle, federaal minister van Economie, geeft de beurzensector een sprankeltje hoop. Op Twitter laat ze weten dat beurzen in België vanaf september weer mogelijk worden onder dezelfde voorwaarden als markten. Er is wel een 'maar'.


De minister ziet beurzen dus niet langer als massa-evenementen, maar als 'markten' en dat opent perspectieven voor de sector. Voor markten geldt op dit moment dat een toestemming van lokale overheden nodig is én dat alle social distancing maatregelen gegarandeerd moeten kunnen worden. Er moeten hygiëne maatregelen genomen worden en ter beschikking gesteld, marktkramers zijn verplicht een mondmasker te dragen, er is een maximum van 1 bezoeker per 1,5m lopende meter aan kraam voor de hele markt, er moet een meetsysteem zijn om de maximum capaciteit te monitoren, er moet een eenrichtingsverkeerplan worden opgesteld met afzonderlijke in- en uitgangen én eetkramen moeten voldoen aan de geldende horeca richtlijnen.


De beurssector maakt zich al langer sterk op een veilige manier beurzen te kunnen organiseren.


"Wij zijn voorzichtig hoopvol. We begrijpen dat er in de huidige omstandigheden geen verdere versoepeling mogelijk is", vertelt Ann Pelgrims van Febelux. "Wat de conventies en evenementen betreft, blijven we bij de status-quo, noch een verstrening, noch een versoepeling. Wat beurzen en tentoonstellingen betreft, zijn wij tevreden met de aankondiging van ons eigen beursprotocol voor een veilige herstart. Het is te hopen dat het publiek wordt aangemoedigd om de veiligheidsmaatregelen na te leven, zodat de infectiecijfers zich kunnen stabiliseren en weer kunnen dalen. We kijken uit naar 1 september."


Wij zijn voorzichtig hoopvol. Het is te hopen dat het publiek wordt aangemoedigd om de veiligheidsmaatregelen na te leven. We kijken uit naar 1 september.


Wat de conventies en gebeurtenissen betreft, blijven we bij de status-quo, noch een verstrening, noch een versoepeling. De toegelaten aantallen blijven op 200 personen binnenshuis en 400 personen buitenshuis. Wat beurzen en tentoonstellingen betreft, zijn wij tevreden met de aankondiging van ons eigen beursprotocol voor een veilige herstart. 


Het is te hopen dat het publiek wordt aangemoedigd om de veiligheidsmaatregelen na te leven, zodat de infectiecijfers zich kunnen stabiliseren en weer kunnen dalen. We kijken uit naar 1 september.


Er is echter ook een 'maar'. De huidige situatie mag niet verslechteren. Voor andere evenementen blijft het aantal toegelaten aanwezigen ongewijzigd.


Dit is de tweet:Bron: Foto: Festivak 2018

Reageer

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Lees ook

De opkomst van tegen-huwelijksaanzoeken

De opkomst van tegen-huwelijksaanzoeken

Effectieve strategieën voor het wisselen eventsoftware: een gids voor organisatoren

Effectieve strategieën voor het wisselen eventsoftware: een gids voor organisatoren

BESA heeft een nieuwe voorzitter

BESA heeft een nieuwe voorzitter

Advertenties