Decorbouwer Tomorrowland failliet: "Een toekomst? Die is er niet"

Decorbouwer Tomorrowland failliet: "Een toekomst? Die is er niet"

Decorbouwer BM Projects uit Willebroek legt de boeken neer. Het bedrijf werkte onder meer mee aan de decors van het festival Tomorowland. Dat festival zou normaal dit weekend van start gaan, maar werd door het coronavirus afgeschaft.


Dat Tomorrowland dit jaar niet doorgaat, laat zich voelen bij verschillende bedrijven. Ook DM Projects, een bekende decorbouwer uit Willebroek die meewerkt aan het decor van Tomorrowland legt de boeken neer. "In maart werden er al een aantal evenementen geannuleerd. De week nadien, werd onze agenda helemaal leeggemaakt", zegt zaakvoerder Marc Van Sintruyen aan RTV. "Voor ons is er op dit moment gewoonweg geen toekomstperspectief."


Veertien werknemers verliezen hun baan. De kans dat er een overnemer voor het bedrijf gevonden wordt, lijkt erg klein. Boom en Rumst

Ook de gemeentes Boom en Rumst verliezen veel geld door de annulatie van het festival. De gemeenten verliezen dit jaar zo’n 2,3 miljoen euro aan inkomsten.


Vandaag zou het eerste festivalweekend van Tomorrowland starten, maar door de coronacrisis is er dit jaar enkel een virtueel festival. Dat vindt volgend weekend plaats. Het festival is belangrijk voor de Belgische economie, maar ook voor de bedrijven die met het festival samenwerken. 

Bron: VRT NWS 17/07 via License2Publish / Foto: Tomorrowland

Reageer

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

de Mûelenaere Alfons [Elegante Hostess]
Expert|2020-07-20 - 09:30u

Naar mijn bescheiden mening gaan er in onze branche nog meerdere volgen en/of stoppen. Dit was een totaal onvoorziene tegenslag voor zowel de event branche en de toeleveringen. Ik wens iedereen toch veel sterkte en doorzetting toe. Blijf boven water.

Bene-events
Coronaproof Teambuilding
Bene-events|
25 February 2021

Hier even wat leuk nieuws als je op zoek bent naar wat ontspanning in dit nare Corona-tijdperk. Bij Escape 2300 kan je op een zeer originele manier Turnhout ontdekken. Je hebt de keuze uit 2 leuke Escape wandelingen, zodat de stap om nog eens af te spreken met vrienden, vriendinnen, collega's of familie sneller kan gezet worden.


Je kan een keuze maken ...

Lees meer

Like Reageer

Lees ook

Easy2Rent voegt LED aan assortiment toe

Easy2Rent voegt LED aan assortiment toe

Kursaal Oostende blikt vooruit naar state-of-the art verbouwing

Kursaal Oostende blikt vooruit naar state-of-the art verbouwing

Met deze argumenten krijg je (meer) budget voor jouw online events

Met deze argumenten krijg je (meer) budget voor jouw online events

Advertenties