Eerste tentenverhuurders failliet: vele toeleveranciers lijken te volgen

Eerste tentenverhuurders failliet: vele toeleveranciers lijken te volgen

Uit onderzoek is gebleken dat 71% van de Nederlandse tentenverhuurbedrijven voor 1 april 2021 het faillissement aan moeten vragen als er na 1 oktober 2020 geen extra branche specifieke overheidssteun komt. De versoepelingen die per 1 juli zijn doorgevoerd bieden de tentenverhuurders weinig toekomstperspectief. Met de huidige versoepelingen hebben de tentenbedrijven nog steeds gemiddeld 85% omzetverlies.


Het feit dat 80% van de omzet in de zomermaanden wordt gemaakt, zorgt ervoor dat de verhuurders geen buffers op kunnen bouwen voor de winterperiode, waardoor extra overheidssteun noodzakelijk is.


TVD, de branchevereniging voor tentenverhuurbedrijven in Nederland, verzoekt daarom de overheid dringend om hulp met:

  • NOW 3.0 tot en met april 2021.
  • Compensatie van de verliezen die gemaakt worden door doorlopende vaste kosten.


De TVL-regeling is in basis een zeer goede en werkbare regeling. De tentenbranche stelt voor om voor de evenementenbranche-toeleveranciers deze regeling aan te passen naar het volgende:

"Ingangsdatum 1 april 2020 en lopende tot en met 1 april 2021, waarbij het plafond van € 50.000 moet vervallen. Zeker voor de kleine en middelgrote bedrijven, met een jaaromzet van meer dan 1 miljoen euro, is het steunplafond van € 50.000 de doodsteek. Inmiddels beginnen de gevolgen van de corona maatregelen zich af te tekenen en gaan de eerste grote en kleine verhuurbedrijven failliet. En dit is nog maar het begin. Na september, wanneer het 'zomerseizoen' echt ten einde is en de huidige steunmaatregelen stoppen, zal de grote klap pas echt komen. Zodra de faillissementsgolf begint, zal 80% van de 5.500 vaste dienstverbanden beëindigd te worden. Daarnaast zitten dit jaar ruim 15.000 uitzendkrachten, zzp’ers en vakantiemedewerkers, die deze bedrijven in de drukke periodes ondersteunen, thuis zonder werk."Noodkreet

"Onze branche heeft dringend extra hulp nodig om dit te overleven. De Nederlandse tentenverhuurders staan wereldwijd goed aangeschreven en zijn wereldwijd koplopers in veiligheid, kwaliteit en innovatie. Zonder voorgestelde extra steun zullen honderden toeleveranciers ten dode zijn opgeschreven", aldus TVD.

Reageer

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Alta Ripa II
Alta Ripa II: Uw feest, uw stijl, onze unieke locatie
Alta Ripa II|
19 February 2024

Groene omgeving

De unieke locatie van Alta Ripa toont zichzelf al bij het oprijden van het domein. Een imposante oprijlaan die je begeleidt naar een unieke kasteelhoeve.

De ideale locatie voor zakelijke of privé gelegenheden. Combineer dit met de privétuin en orangerie en je wordt omringd door het groen. Perfect voor een zomerse receptie of een unieke productvoorstelling.

Lees meer

Like Reageer

Lees ook

Hoe minder hard werken bij je volgende event?

Hoe minder hard werken bij je volgende event?

Maak je klaar om het eventplanner.eco-label te behalen

Maak je klaar om het eventplanner.eco-label te behalen

ID&T stapt voor grote festivals over van Heineken naar AB Inbev bier

ID&T stapt voor grote festivals over van Heineken naar AB Inbev bier

Advertenties