Vanaf 1 juli geen maximum aantal gasten meer in Nederland

Vanaf 1 juli geen maximum aantal gasten meer in Nederland

Op weg naar het 'nieuwe normaal' wil premier Rutte af van de 'crisis sfeer'. Het kabinet houdt vanavond de laatste (geplande) persconferentie over corona. Verschillende Nederlandse media kondigden de maatregelen die we mogen verwachten al aan.


"Het kabinet versoepelt de coronaregels per 1 juli verder dan eerder was aangekondigd. Dat bevestigen bronnen rond het kabinet. Op de persconferentie vanavond kondigen premier Rutte en minister De Jonge (Volksgezondheid) aan dat er straks geen bovengrens meer geldt voor het aantal personen dat binnen of buiten bij elkaar komt. Wél moeten zij 1,5 meter afstand tot elkaar houden", schrijft het AD.


De NOS weet te melden: "Voor bijeenkomsten binnen gaat gelden dat er een onbeperkt aantal mensen aanwezig mag zijn, zolang er van tevoren maar gevraagd wordt naar de gezondheid van de bezoekers, een zogeheten triage. Daarnaast mogen er geen opstoppingen ontstaan bij de deur. Kan dat allemaal niet, dan geldt een maximum van 100. Ook voor bijeenkomsten in de buitenlucht worden de mogelijkheden verruimd. Als daar voldoende afstand wordt gehouden en een triage wordt gehouden, gelden er ook geen beperkingen meer. Zonder de triage geldt een maximum van 250 aanwezigen."Registratie verplicht

Voor alle evenementen komt er wél een verplichting om te 'reserveren/registreren'. Dat is noodzakelijk om bij een eventuele uitbraak van het virus snel bron- en contactonderzoek te kunnen doen.Opgelet: voor grote evenementen vergunning nodig

Wat de nieuwe maatregelen voor grote evenementen zoals festivals is nog niet duidelijk. Organisatoren kunnen vanaf 1 juli opnieuw een vergunning aanvragen, maar het is aan burgemeesters om daarover te beslissen. Organisatoren zullen moeten kunnen aantonen dat ze zich aan de regels kunnen houden. Festivals lijken in die zin wellicht niet snel een vergunning te kunnen krijgen. "Een klassiek concert in het park zou wel moeten kunnen", schrijft de NOS.


De regels opgesomd:

  • 1,5 meter afstand garanderen
  • gezondsheidscheck (triage)
  • registratie verplicht
  • geen opstoppingen
  • Vergunning voor grote evenementen


Update na persconferentie

Premier Rutte bevestigde dat evenementen en concerten weer mogen vanaf 1 juli. Maar grote massa-evenementen zullen voor half augustus niet plaatsvinden. Discotheken en nachtclubs blijven voorlopig, in ieder geval tot 1 september, gesloten. "Door afstand te houden geven we ruimte aan elkaar. Dat wil ik het liefst van de daken schreeuwen. De 1,5 meter en andere basisregels blijven cruciaal. Dat verandert niet. 1 juli wordt een heel spannend moment. Als we verslappen, is de kans reëel op nieuwe maatregelen", gaf Rutte aan.


De 1,5 meter en andere basisregels blijven cruciaal. Als we verslappen, is de kans reëel op nieuwe maatregelen.

Bron: AD, NOS

Reageer

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Lees ook

Waarom Oostende 'the place to be' is voor jouw meeting, teambuilding of congres?

Waarom Oostende 'the place to be' is voor jouw meeting, teambuilding of congres?

Proef de zomer: verfrissende cocktails en mocktails van Grunewald.bar

Proef de zomer: verfrissende cocktails en mocktails van Grunewald.bar

Werken in de eventsector is niet evident, maar maakt gelukkig

Werken in de eventsector is niet evident, maar maakt gelukkig

Advertenties