Geen evenementen in België voor 30/6

Geen evenementen in België voor 30/6

Alle evenementen - cultureel, toeristisch, sportief - blijven verboden tot en met 30 juni. "Voor de zomer is er geen terugkeer naar de normaliteit", waarschuwde premier Sophie Wilmès vandaag op de persconferentie na de veiligheidsraad.


Cultuur en evenementen zijn in deze crisis ook zwaar getroffen. "De afbouw is complexer: cultuur is iets wat je deelt, het brengt mensen samen, het kalmeert, iets wat we nog harder nodig hebben dan daarvoor. Cultuur speelt een essentiële rol in de samenleving. Daarom zijn er al maatregelen genomen voor de cultuursector, zoals noodfondsen", zei Wilmès. Voorstellingen zijn nog wel even uit den boze, maar vanaf 18 mei mogen de musea en interculturele gebouwen wel weer openen, als ze tickets online of telefonisch verkopen, en maatregelen nemen om massa's te vermijden.Opnieuw trouwen in gezelschap

Beter nieuws was er voor wie binnenkort in het huwelijk treedt. Bij officiële ceremonies, zoals huwelijken en begrafenissen, mogen vanaf maandag maximum dertig personen aanwezig zijn. "Ook hier moet de veilige afstand gerespecteerd worden, er is geen receptie mogelijk achteraf", aldus Wilmès. Ook dierenparken mogen maandag terug heropenen, mist voorwaarden zoals online of telefonische ticketverkoop en een veilig circulatieplan. Attracties, speelpleinen en cafetaria moeten wel gesloten blijven.


De premier verwacht voor het einde van de week een rapport en stappenplan van de GEES over evenementen met toeschouwers.

Bron: De Standaard 13/05 via License2publish

Reageer

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Lees ook

Ijzersterk marketingplan nodig? Download onze mediakit

Ijzersterk marketingplan nodig? Download onze mediakit

Online training en certificatie eventplanner.net eventsoftware

Online training en certificatie eventplanner.net eventsoftware

In 10 stappen naar het perfecte event

In 10 stappen naar het perfecte event

Advertenties